Randers FC med i #Morethanfootball

Siden 2017 har Randers FC været medlem af den europæiske interesseorganisation inden for fodboldens sociale og samfundsbevidste arbejde uden for grønsværen, The European Football for Development Network, EFDN.

Dengang i 2017 blev Randers FC organisationens medlem nummer 47 – et medlemstal der for nylig rundede de 100 europæiske fodboldklubber, der alle har et bankende hjerte for det såkaldte CSR-arbejde (en virksomheds sociale ansvar), hvor fodboldklubberne udvikler og drifter en række sociale initiativer og projekter. For de flestes vedkommende i nærområdet, men for de største medlemmers side – bl.a. hos FC Barcelona og Inter – også i lokale brændpunkter rundt omkring i verden.

Randers FC blev optaget som medlem for godt og vel 3,5 år siden på baggrund af de CSR-initiativer, som klubben søsatte dengang. I dag er mængden af CSR-arbejdet steget betydeligt, og de egentlige sociale og samfundsrettede projekter varetages af datterselskabet Randers FC Jobakademi, mens den almennyttige og velgørende gren af CSR-arbejdet varetages af Randers FC Fonden – læs mere om Randers FC’s CSR-arbejde her.

EFDN har en broget skare af fodboldklubber under sine vinger. FC Barcelona er med, det samme er Paris Saint Germain. Og en lang række andre europæiske topklubber. Blandt medlemmerne finder man også Montrose FC fra den tredjebedste skotske fodboldrække, FC Espoo fra Finland, Pyunik fra Armenien – og altså også Randers FC fra Danmark.

Præstationerne inde på banen er med andre ord ikke afgørende for medlemskabet af EFDN eller klubbens indflydelse på og i organisationen. Det gør udelukkende engagementet på det sociale og samfundsmæssige niveau og lysten til at dele erfaringer og viden på CSR-området med de andre medlemsklubber.

Læs meget mere om EFDN her.

Skrevet af: Ib Rasmussen