Randers FC lider første test-nederlag i målfest

Lørdag eftermiddag tog vores førstehold turen mod Nordjylland, hvor AaB ventede i den næstsidste træningskamp før den kommende Superligasæson.

I startopstillingen var der en række nye navne sammenlignet med den seneste kamp i Hamborg, idet Jonas Dakir overtog målmandsposten, mens der ligeledes var fundet plads til Simon Graves og Simon Piesinger som henholdsvis midtstopper og midtbanemotor.

De første 10 minutter stod primært i AaB’s favør, hvor passivt forsvarsspil uden den nødvendige clearing førte til et par relativt store chancer. Heldigvis for Dakir og resten af den kronjyske defensiv blev de ikke eksekveret.

Det var dog også i dette tidsrum, at Randers FC fik sin første scoringsmulighed. Et fremragende randrusiansk kombinationsspil betød, at bolden røg gennem til Mikkel Kallesøe i højreside. Han kom til baglinjen og fandt en fri Mathias Greve, der desværre sparkede bolden ind i et par nordjyske ben.

Efter 18. minutters spil kom den første scoring. En løs bold førte til, at Kasper Kusk kunne opfange kuglen og sparke den op i nettaget bag Dakir. Dermed 1-0 til det bolsjestribet hjemmehold.

Herefter stod der AaB på det meste, men forsvaret bestående af Simon Graves og Erik Marxen som krumtapper fik afværget flot. I den anden ende lurede Emil Riis og Vito Hammershøy-Mistrati hele tiden på kontrastød, og det var da også en dosis Riis blandet med kontrastød, der blev opskriften på udligningen. Anfører Marxen fik clearet bolden efter et hjørne og fandt Riis på midten af banen. Han satte fart og tørrede det aalborgensiske forsvar, før han med sit kraftfulde højreben sparkede bolden i netmasken til 1-1.

Umiddelbart efter kom U21-landsholdsaktuelle Riis igen igennem i feltet, hvor en glidende AaB-tackling ramte hans hurtige stænger. Dommer Mikkel Redder var ikke i tvivl – straffespark. Riis omsatte selv fra pletten, og kunne dermed iscenesætte sig selv som dobbeltmålscorer til 1-2. Kampen blev således lynhurtigt vendt med to randrusianske scoringer på blot tre minutter.

Kort før pausen blev det også 1-3 til Randers FC. Tobias Klysner løb fra AaB-forsvaret på højrekanten, hvorefter han uselvisk fandt en helt fri Riis til en scoring i sand Jon Dahl-stil. Vores frontangriber skulle altså blot bruge 13 minutter til at realisere hattricket, inden dommeren kunne fløjte til halvleg.

Sammenlignet med første halvleg kom Randers FC bedre ud af starthullerne fra anden halvlegsstart med bedre interne relationer og i højere grad med en kronjyde som sejrsherre i duellerne. På trods af dette var det dog igen AaB, der først slog til. En lang bold i dybden og en tværaflevering endte i, at Tom van Weert kunne reducere 2-3 efter 62. minutters spil.

AaB fortsatte herefter deres dominerende spil og kunne udligne til 3-3 ved Kristoffer Pallesen uden chance for Dakir i buret, der ganske få minutter inden havde hevet en fremragende redning op af hatten.

AaB-dominansen betød, at der var få randrusianske afslutninger. Filip Bundgaard Kristensen, der var blevet indskiftet sammen med sin U17-makker Mads Enggård, gled af og fik testet Andre Hansen i målet – dog uden en scoring til følge.

Kort før slutfløjtet brændte det på i det kronjyske forsvar. En fejlaflevering førte til en aalborgensisk omstilling, hvor Dakir frygtløst fik fingrene på kuglen før en AaB-spiller. Desværre varede dette ikke ved, idet AaB kunne bringe sig foran 4-3. Igen var en lang aflevering efterfulgt af en tværaflevering afgørende for, at Timothe Nkada kunne tappe bolden i mål ind bag Randers-keeperen. Dette blev nærmest den sidste aktion i en sand målfest, hvor drengene desværre kunne rejse hjem med et 4-3-nederlag i bagagen.

Kampfakta
AaB – Randers FC 4-3 (1-3)

18. 1-0 Kasper Kusk
31. 1-1 Emil Riis
34. 1-2 Emil Riis
44. 1-3 Emil Riis
62. 2-3 Tom van Weert
67. 3-3 Kristoffer Pallesen
90. 4-3 Timothe Nkada

Startopstilling med ændringer undervejs:

Jonas Dakir – Mikkel Kallesøe, Simon Graves Jensen, Erik Marxen, Jesper Lauridsen – Tobias Klysner (60. Oliver Bundgaard Kristensen), Simon Piesinger (72. Mads Enggård), Andre Rømer (53. Mathias Nielsen), Mathias Greve (85. Glenn Gabriel) – Vito Hammershøy-Mistrati (72. Filip Bundgaard Kristensen) – Emil Riis

Skrevet af: Christian Bundgaard Larsen