Randers FC lejer Bassala Sambou i Fortuna Sittard

Randers FC har hentet angriberen Bassala Sambou, der er lejet i hollandske Fortuna Sittard med en købsoption i aftalen.

Efter Emil Riis’ afgang til Preston North End har Randers FC manglet en angriber til at tage kampen op med de eksisterende offensivspillere om pladserne helt fremme.

Det har man nu fundet i 22-årige Bassala Sambou, som er lejet for resten af sæsonen hos hollandske Fortuna Sittard fra den hollandske Æresdivision.

– Det er en spiller med et stort potentiale, som lurer på sit endelige gennembrud i seniorfodbold. Han er en bevægelig og fysisk stærk angriber, som har fået spilletid i Æresdivisionen i de seneste to sæsoner. Det er en type vi tror, vi kan forløse på vores hold og med vores måde at spille fodbold på. Derudover var hans seneste indhop i søndagens kamp mod PSV, hvorfor han er i kampform, så han kan byde sig til med det samme, siger sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen, der har sikret sig en købsoption i aftalen med den talentfulde angriber.

Den tysk-fødte angriber er vokset op i England, hvor han var på ungdomskontrakt hos traditionsklubben Coventry City. I sæsonen 2015-16 imponerede han ved at score 25 mål for klubbens U18 og U21-hold, hvilket sendte ham videre til Premier League-klubben Everton. Her var han med til at vinde mesterskabet for reservehold, Premier League 2, i både 2016/17 og 2018/19, inden han i sommeren 2019 tog videre til Fortuna Sittard.

– Jeg er enormt glad for at skifte til Randers FC, hvor jeg håber at kunne bidrage med gode præstationer og mål for klubben. Jeg har haft en rigtig god snak med cheftræner Thomas Thomasberg, og Randers FC er en klub, som spiller den type fodbold, jeg godt kan lide, og jeg kan tydeligt se mig selv på holdet. Jeg glæder mig til at give alt, hvad jeg har for klubben, siger Sambou.

Sambou har i de første fire runder af indeværende sæsonen spillet tre kampe og lavet en enkelt assist for Fortuna Sittard. Bassala Sambou kan få debut i tirsdagens pokalkamp mod FC Sydvest.

Bassala Sambou
Fødselsdag: 15. oktober 1997 (22 år)
Højde: 184 cm
Nationalitet: Tyskland
Position: Angriber
Tidligere klubber: Coventry U18, Everton U23, Fortuna Sittard.

Skrevet af: Martin Albrechtsen
Foto: Etienne Zegers, Getty Images.