Randers FC har styr på Vendsyssel – statistisk set

Fredag aften skal vi have afgjort, om vi slutter som nummer et eller to i gruppen, når vi spiller gruppespillets sidste kamp. Det kommer til at foregå kl. 19:00 på Nord Energi Arena i Hjørring mod Vendsyssel FF, der selv kæmper for at bevare tredjepladsen i puljen. Vi har gravet lidt i statistikkerne forud for aftenens vigtige opgør i Hjørring.

Vidste du:

– At Randers FC aldrig har tabt til Vendsyssel i Superligaen. Tre gange tidligere har kronjyderne og vendelboerne krydset klinger i Superliga-regi, alle tre gange i denne sæson. Her er det blevet til en enkelt uafgjort kamp og to sejre til de lyseblå.

– At Vendsyssel har to point ned til Hobro på fjerdepladsen i gruppen. Dvs. med et uafgjort resultat i aftenens kamp napper vendelboerne med al sandsynlighed tredjepladsen, da de har en markant bedre målscore end Hobro. Hvis Vendsyssel får uafgjort, skal Hobro nemlig vinde med syv mål ude over AaB.

– At Randers FC med et enkelt point i aftenens kamp kan sikre 1. pladsen i gruppen.

– At Vendsyssel har spillet uafgjort i seks af deres seneste ni Superligakampe, hvoraf de har vundet en enkelt og tabt to.

– At Randers FC kun har tabt én af deres fem Superligakampe i gruppespillet, hvoraf randrusianerne har vundet tre kampe, spillet en uafgjort og tabt en enkelt.

– At Vendsyssel tabte deres seneste (og hidtil eneste) hjemmekamp mod Randers FC i Superligaen. Her tabte vendelboerne tilbage i december måned med 0-1 til Randers FC, da Saba brillerede med et lækkert lob henover Nicolai Flø. Det var efter en glimrende assist fra Jonas Bager.

– At Randers FC kun har tabt én af syv kampe mod oprykkerholdene (Esbjerg, Vejle og Vendsyssel) i denne sæson (tre sejre og tre uafgjorte). Kronjyderne er faktisk ubesejret i deres tre udekampe mod oprykkerholdene i denne sæson (Én sejr og to uafgjorte).

Lad os håbe at vi kan bidrage positivt til statistikkerne i aften. Der er kampstart på Nord Energi Arena kl. 19:00.

Har du ikke mulighed for at se kampen på stadion i Hjørring, vises den også på TV3 MAX.

Skrevet af: Martin Albrechtsen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images