Randers FC er på rette vej

Efter et rekordstort underskud i sidste regnskabsår kommer Randers FC Holding A/S i regnskabsåret 2018/19 ud med et minus på 4,1 millioner kroner.

Det er et Randers FC på rette vej, hvis man kigger på såvel tabellen som på tallene de seneste år. Rent sportsligt ligger man i øjeblikket på en fjerdeplads i 3F Superligaen, og det glæder formanden for Randers FC, Per Hastrup.

– Det har været en fornøjelse at se på den udvikling, der er sket på især det sportslige plan i det forgangne år, efter at vi var tæt på at miste vores Superliga-status i foråret 2018. Den sportslige ledelse har nu til fulde fået sat en tydelig retning, og vi har skabt gode resultater og tilmed scoret en masse mål i sæsonen indtil videre. Der er blevet lagt en masse kræfter i hele organisationen for at få klubben tilbage på rette spor, og det ser vi resultatet af nu. Randers FC-værdierne skinner i den grad igennem, når holdet spiller, og vi er stolte af at have skabt et slagkraftigt hold bestående af hårdtarbejdende og dygtige spillere, hvoraf en stor del er egenudviklede, siger Per Hastrup.

Efter en hård og turbulent sportslig – og dermed også økonomisk – tid er der atter positive vinde i og omkring klubben, selvom man igen kommer ud med et underskud, der blev præsenteret til generalforsamlingen i Randers FC Holding A/S torsdag aften på Cepheus Park Randers.

– Vi forudsagde, at vi ville få underskud i 2018/19, men at det ville blive meget mindre, end sæsonen før. Vi er ikke og bliver aldrig tilfredse med at lave underskud, men tillader os dog at mene, at det efter omstændighederne er acceptabelt, fordi det skal ses på baggrund af et fald på næsten 3 millioner i transfer- og lejeindtægter af spillere i forhold til året før. Vi kunne have fremvist mindst et nulresultat, hvis vi havde accepteret et efter vores mening for lavt bud på en af vores bedste spillere, men det gjorde vi ikke, da vi vurderede, at det ville koste for meget på resultaterne på banen. I øvrigt har vi stadig en egenkapital på lidt over 27 millioner, siger bestyrelsesformand for Randers FC Holding A/S, Svend Lynge Jørgensen, om det økonomiske resultat.

Nettoomsætningen i 2018/19 var på 60,2 millioner, mens egenkapitalen er på 27 millioner med en soliditet på 36,6 %. Svend Lynge Jørgensen mener dog, at der i den nærmeste fremtid skal ske noget, hvis Randers FC konstant skal spille med på højeste niveau.

– Der skal tilføres betydelige økonomiske resurser til investeringer i det sportslige budget over en årrække, hvis vi konstant skal spille med på højeste niveau. Det synes vi, en by som Randers skal. Selvom vi er meget tilfredse med den opbakning, vi får fra vores sponsorer og andre, så vurderer vi, at vi ikke kan skaffe de midler, der skal til lokalt ved aktieudvidelser og øgede løbende indtægter. Vi tror heller ikke, at de største aktionærer i de største klubber i Danmark eller udlandet udelukkende investerer af kærlighed til fodbold eller den by de bor i, som de fleste af os nok har gjort det. Fodbold på højt plan er, om vi vil det eller ej, blevet en forretning og en del af underholdningsindustrien.

– Man kan vælge at øge sandsynligheden for at deltage på højt niveau eller stille sig tilfreds med at veksle mellem fra år til år at være et midterhold eller bundhold i Superligaen eller et 1. divisionshold. Vi har valgt, at vi vil øge sandsynligheden for, at vi kan deltage på højeste niveau. Vi har tidligere luftet tanker om tilførsel af flere økonomiske midler og har nu besluttet proaktivt at søge efter nogen, der har de rigtige intentioner og de økonomiske muskler, der skal til for at sikre, at vi kan konkurrere i den bedste halvdel af Superligaen. For at der ikke skal være nogen tvivl: Vi er parate til at sælge Randers FC helt eller delvist og er i gang med at finde en køber, lyder det fra Svend Lynge Jørgensen.

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Randers FC