Randers FC-dominansen fortsætter

Efter et intenst lokalopgør endte det 2-0 på Cepheus Park Randers her til aften, og Randers FC sikrede dermed tre point for femte gang i træk i 3F Superligaen.  

Der var tænding fra start af i lokalbraget. Efter fem minutter var Marvin Egho og Emil Riis oppe at toppes med den tidligere Randers FC-spiller Nicolai Poulsen, hvilket resulterede i et skub fra Egho til Poulsen. Det takserede dommer Michael Tykgaard til et gult kort til Egho.

I en flot kulisse med stor vokal opbakning fra begge holds fans kæmpede de to mandskaber. Det var ikke altid lige kønt, men var med intensitet og nerve. Hver eneste bold og nærkamp blev nøje betragtet af samtlige på Cepheus Park Randers.

Der var dog ikke de helt store chancer i kampens første halve time. Krigene blev for det meste udkæmpet på banens midte og ikke i felterne. Engang imellem var en dødbold ved at blive farlig, men ingen af keeperne blev for alvor udfordret.

Marvin Egho var ved at komme på skudhold, da han blev spillet midt i banen af Emil Riis i et kontrastød. Hans forsøg på at snøre en AGF’er for at få mere mislykkedes desværre og en god chance løb ud i sandet. Han skulle nok bare have hamret til bolden, ligesom han gjorde i Aarhus i maj måned.

Efter 39 minutter var det ellers så brandvarme Saba Lobjanidze, der fik chancen. Den georgiske troldmand fik bolden i løb og kom på skudhold tæt på feltkanten. Desværre bragede han bolden over, mens en fri Marvin Egho kaldte på bolden i højre side.

Emil Riis forsøgte sig kort efter med et hårdt skud fra distancen efter at have viftet en AGF’er af sig, men forsøget gik desværre forbi mål.

Det var Randers FC, der havde de chancer, der var, men desværre udmøntede det sig ikke i scoringer inden pausen.

Pausen blev brugt på en pausequiz for fansene på storskærmen og så på at skifte dommer. Michael Tykgaard måtte udgå med en skade, og derfor kom fjerdedommer Mikkel Redder ind for at styre slagets gang.

Efter otte minutter af anden halvleg kom målet så! Et frispark fra Erik Marxens fod blev dirigeret videre af Marvin Egho og endte til sidst hos Emil Riis, der hamrede bolden i kassen til 1-0.

Der blev stadig givet og taget i duellerne. Frederik Lauenborg gik i en glidende tackling og fik ram på bolden, men åbenbart også på Nicolai Poulsen. Det gav Lauenborg et kort med på vejen. Kort efter gav Poulsen tilbage, men dommer Mikkel Redder takserede det ikke til et gult kort, hvilket ellers havde betydet et tidligt bad til den tidligere Randers FC-spiller, der i forvejen havde fået gult kort.

AGF’ernes første reelle afslutning kom efter knap 70 minutters spil, da Jakob Ankersen kom på skudhold uden for feltet. Patrik Carlgren fik dog verfet afslutningen forbi mål.

Efter 76 minutters spil kom Alhaji Kamara godt afsted efter at have fysisk outmatchet en AGF’er. Kamara trykkede selv kanonen af, men skulle nok have afleveret ind mod midten, da hans afslutning gik forbi mål.

Forbi mål gik Patrick Mortensens afslutning ikke et par minutter senere, men fra tæt hold var Patrik Carlgren igen på plads i Randers FC-målet.

Der var gang i chancerne i de minutter. Alhaji Kamara manglede kun en enkelt skostørrelse for at nå frem til en tværpasning fra Vito Hammershøy-Mistrati, men desværre nåede sierraleoneren ikke frem til bolden.

Puha. Godt nok en spændende kamp i fantastiske rammer med god opbakning fra tilskuerne på lægterne. Hele 9947 af slagsen var på plads, hvilket er stadionrekord på Cepheus Park Randers. Fantastisk at opleve den opbakning til opgøret og til hele byens førstehold.

AGF satsede fremad, og det kostede i den anden ende, da Saba Lobjanidze blev sendt afsted med mindre end fem minutter igen. Saba satte fart i bolden og stak afsted. Til sidste spillede han en stikbold i dybden til Alhaji Kamara, der hårdt presset fik sendt bolden i mål til 2-0. Stadion eksploderede i et lydinferno!

Med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid kunne Randers FC-mandskabet spille sejren sikkert hjem, og endnu en gang bevise hvilket hold der regerer i Østjylland.

Kampfakta:

Randers FC’s startopstilling (med ændringer undervejs):

Patrik Carlgren – Johnny Thomsen, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin – Mikkel Kallesøe, Frederik Lauenborg, André Rømer (74. Mathias Nielsen), Saba Lobjanidze – Marvin Egho (67. Alhaji Kamara), Emil Riis (74. Vito Hammershøy-Mistrati)

Gult kort: Marvin Egho (Randers FC), Emil Riis (Randers FC), Nicolai Poulsen (AGF), Frederik Tingager (AGF), Frederik Lauenborg (Randers FC), Mathias Nielsen (Randers FC), Alhaji Kamara (Randers FC)

Dagens tilskuertal: 9947 (ny stadionrekord)
Kampens Randers FC-spiller: Emil Riis (kåret af fansene via Randers FC-app’en):
Dagens kampsponsor: Sparekassen Kronjylland

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Jan Christensen, Getty Images