Randers FC-dominans i testkamps-målorgie

Randers FC vandt årets første test med 5-3 over Esbjerg fB.

Det blev til et målbonanza i Randers FC’s første testkamp, hvor Olafur Kristjánssons trupper fra Esbjerg var på besøg. 5-3 endte kampen, der blandt andet bød på en skade til Carlgren, et hattrick af Kamara og et mål af hjemvendte Høgh.

Kampen startede dramatisk ved, at Esbjerg fik scoret til 1-0 efter få minutter i en situation, hvor Yuri Yakovenko tonsede ind i Randers FC-keeper Patrik Carlgren. Alle stoppede op på grund af sammenstødet og ventede på dommer Mikkel Redders fløjte. Den forblev dog tavs, indtil bolden lå i nettet og han pegede mod midtercirklen, som man gør, når der markeres for mål.

Carlgren måtte lidt senere lade sig udskifte og hans overkrop var tydeligt mærket af mødet med Esbjerg-angriberen, men ellers var han umiddelbart i god stand, da vi spurgte til det efter kampen.

Kampens begyndelse var lidt rodet, men med Randers FC i den dominerende rolle. Det udmøntede sig også i en udligning efter 37 minutters spil, da Simon Piesinger havde sneget sig med frem og satte sidste fod på bolden efter et flot opspil. 1-1 var også resultatet ved pausen.

Pausen blev brugt på en masse udskiftninger fra begge hold, og det slap Randers FC bedst fra.

Efter 51 minutter kom Alhaji Kamara højest på et indlæg fra Björn Kopplin, og afslutningen kunne Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg ikke holde, så den røg i mål til 2-1.

Kamara kom på tavlen igen efter 64 minutter, da han satte indersiden på Nikola Mileusnic flade indlæg fra baglinjen. Den australske hurtigløber havde sat sin direkte modstander så eftertrykkeligt og satte altså Kamara op til endnu en scoring.

Blot to minutter senere blev det til 4-1, da Kasper Høgh også kom på måltavlen. Efter kombinationerne med Nikola Mileusnic og Mathias Greve trak Høgh sig fri og sparkede sikkert bolden i kassen.

Minutter efter blev Alhaji Kamara igen målscorer. Issah Salou satte Nikola Mileusnic op på højrekanten. Australieren løb endnu engang fra sin modstander og sendte et indlæg skråt tilbage til Mathias Greve. Det blev blokeret, men målræven Kamara var over returen, som han sendte sikkert i nettet.

I slutfasen fik Esbjerg reduceret to gange ved hhv. Joni Kauko og Andri Bjarnason, så kampen endte 5-3.

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Jakob Lerche