Randers FC afværgede Den Gule Fare i premieresejr

Randers FC vandt en sikker 3-0 sejr ude mod AC Horsens i sæsonpremieren, hvor også VAR fik en rolle.

Kampens første 30 minutter blev spillet med en høj intensitet, hvor begge hold gik hårdt til hinanden fysisk. Kort tid efter kampen blev fløjtet i gang, fik Horsens kampens første, men ufarlige chance. Der skulle dog ikke gå lang tid, helt præcist to minutter, før Randers FC svarede igen. Her løb Emil Riis sig fri og forsøgte at heade et indlæg ind til Vito Hammershøy-Mistrati. Bolden blev dog blokeret af AC Horsens målmand.

Efter blot 10 minutters spil fik Riis en stor chance, hvor han sendte en hård bold afsted mod mål. Målmanden blokerede dog skuddet, hvilket resulterede i en returbold, som Vito løb op. Han gik en anelse for hårdt til den, og i forsøget på at nå bolden ramte han desværre også AC Horsens målmand i hovedet. Det resulterede i et gult kort til Vito, og målmanden måtte efterfølgende få behandling på banen. Dermed var kampen afbrudt i 6 minutter.

De første 20 minutter blev hovedsageligt spillet på Randers FCs præmisser. De spillede med et højt tryk, var gode til at finde i hinanden og fik også skabt flest chancer. Herefter påtog AC Horsens dog mere initiativ i kampen, og kampen blev mere jævn holdene imellem.

I takt med at AC Horsens fik mere tid på bolden, så måtte Erik Marxen pådrage sig et gult kort for at hindre at AC Horsens kom til en chance.

På trods af Randers FC afgav mere initiativ til AC Horsens, så var der dog også gode glimt fra de kronjyske drenge. Marvin Egho fik en kæmpe chance, efter Mathias Greve lagde en fremragende aflevering ind i feltet til Egho. Og få sekunder efter gentog det sig, hvor Greve endnu engang lagde bolden hen til Egho, der dog måtte sande, at bolden bare ikke ville gå i nettet.

Den sidste del af første halvleg bar præg af, at begge hold ikke kom til farlige chancer, mens der dog fortsat blev spillet med høj intensitet.

Efter pausen, hvor Marvin Egho blev skiftet ud med Alhaji Kamara, kom AC Horsens bedst fra start. De havde en chance allerede 2 minutter inde i 2. halvleg, som dog ikke resulterede i et mål.

Mikkel Kallesøe gik for hårdt ind i en duel med en AC Horsens spiller, og som konsekvens deraf måtte han pådrage sig et gult kort.

I det 59. minut faldt spotlightet på den kronjyske defensiv, idet AC Horsens kom frem til en 100% chance. Carlgren var dog på pletten og afværgede forsøget, hvilket samtidig skabte en returbold. Her var også Erik Marxen på sin plads, og han nåede akkurat at komme før AC Horsens spilleren og fik clearet bolden.

Derfor må det også siges, at en stor del af 2. halvleg var en sand modsætning til 1. halvleg. AC Horsens kom bedst ud fra pause, og meget af spillet foregik på Randers FCs banehalvdel. Randers FC lavede mange små fejl, hvilket betød at AC Horsens fik fødderne på bolden.

I det 72. minut kunne Randers FC dog endeligt gøre det til 0-1 efter et hjørnespark af Erik Marxen. Sparket gik lige ind til André Rømer bagerst i feltet, der headede bolden videre ind til Simon Piesinger. I første omgang headede Piesinger bolden op på overliggeren, men da den faldt retur til ham, fik han gjort alvor af tingene og headede bolden i nettet.

Herefter fik AC Horsens et rødt kort efter VAR-tjek. Det skyldtes, at Bjarke Jakobsen fra AC Horsens gik ind i en hård tackling på Kamara med knopperne først. Det gule kort som først var blevet givet blev annulleret og omstødt til rødt, efter at dommer Jakob Sundberg havde set klippet igen på VAR-skærmen.

Da Emil Riis endelig fik lov til at sparke frisparket efter VAR-tjekket, var han kølig og sparkede en hård, flad bold gennem AC Horsens mur og ind i det korte hjørne, så stillingen kom på 0-2.

Der var ingen tvivl om, at Randers FC havde fundet takten igen, og deres hårde arbejde blev kvitteret med ikke kun to men hele tre mål.

For i det 90. minut gav Randers FC for alvor AC Horsens det sidste dødsstød. Efter et hjørnespark af Vito sparkede André Rømer bolden ind i feltet, hvor Emil Riis kom først på bolden ved bagerste stolpe, hvorfra han scorede og gjorde sig til dobbeltmålscorer i kampen.

I kampens sidste minutter blev Tobias Klysner skiftet ind i stedet for Mathias Greve, Mathias Nielsen kom ind i stedet for Frederik Lauenborg, Simon Graves Jensen kom ind i stedet for Vito Hammershøy-Mistrati og U19-spiller Karl Leth, som har spillet i moderklubben Hornbæk SF, blev skiftet ind i stedet for Emil Riis. Dermed fik Karl Leth i dag sin officielle Superliga debut.

Det var en stærk præstation af det randrusianske førstehold, der nu kan tage en sejr med videre til derbyet i næste weekend, hvor de tager imod AGF på hjemmebane. Husk at sikre dig en billet til det spændende opgør mod De Hviie her: https://billet.randersfc.dk

Kampfakta
AC Horsens – Randers FC 0-3 (0-0)
72. 0-1 Simon Piesinger
78. 0-2 Emil Riis
90. 0-3 Emil Riis

Startopstilling med ændringer undervejs:

Patrik Carlgren – Mikkel Kallesøe, Simon Piesinger, Erik Marxen, Jesper Lauridsen – Mathias Greve (83. Tobias Klysner), Frederik Lauenborg (87. Mathias Nielsen), André Rømer, Vito Hammershøy-Mistrati (90. Simon Graves Jensen) – Emil Riis (90. Karl Leth), Marvin Egho (46. Alhaji Kamara).

Skrevet af: Cecilia Anna Maul Pedersen
Foto: HORSENS, DENMARK - SEPTEMBER 13: LIVE image from the Danish 3F Superliga match between AC Horsens and Randers FC at CASA Park Horsens on September 13, 2020 in Horsens, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)