Ralf P. vender tilbage til Randers FC

Den tidligere Randers FC-anfører Ralf Pedersen vender tilbage til det kronjyske i en stilling som transitionstræner.

Siden Morten Eskesen forlod Randers FC til fordel for cheftrænerjobbet i FC Helsingør, har man i Randers FC ledt efter den helt rigtige afløser til jobbet som assistent- og transitionstræner.

Ham har man nu fundet i den tidligere Randers FC-anfører Ralf Pedersen, som senest har været assistenttræner i 1. divisionsklubben Viborg FF og tidligere har været cheftræner i Kjellerup IF.

– De fleste i Randers kender nok Ralfs kompetencer fra fodboldbanen, hvor han var kendt som en hård nyser og en kriger. Som træner går han også ind for hårdt arbejde, men han er samtidig fagligt dygtig og en træner, som går meget op i det enkelte individ og behandler alle med samme respekt, uanset om det er en Superliga-spiller eller en U13-spiller. Qua hans tid på efterskoler og andre uddannelsesinstitutioner har han haft meget med unge mennesker at gøre, så han kommer med en masse erfaring på den front og kan også videregive den erfaring, han selv har fra sit fodboldliv, forklarer Randers FC’s sportslige og kommercielle direktør Søren Pedersen.

Og lige netop træningen og udviklingen af den enkelte spiller er et af Ralf Pedersens største arbejdsområder. Han skal nemlig i høj grad sørge for, at spillerne på ungdomsholdene bliver mere klar til at tage de sidste skridt mod Superliga-fodbold, og at de unge spillere i Superliga-truppen har de bedst mulige betingelser for at kunne præstere.

– Jeg glæder mig vanvittigt meget til at komme tilbage til Randers FC. Jeg har mange gode minder herfra som spiller, og nu skal jeg skabe nye af slagsen i en helt anden rolle. Både fodboldmæssigt og menneskeligt glæder jeg mig til opgaverne både på og uden for banen, hvor jeg skal være med til at sørge for, at vi får sluset endnu flere talenter ind på Randers FC’s Superligahold, og at de er bedst muligt klædt på til de opgaver og udfordringer, de møder, siger Ralf Pedersen.

Ralf Pedersen skal desuden være med til at konsolidere, at Randers FC er fjerdebedst til individuel udvikling ifølge DBU’s nye licenssystem, som gjorde status før sommeren på de forskellige licensklubbers arbejde og uddelte stjerner på en lang række forskellige områder.

Udover sit virke som transitionstræner vil Ralf Pedersen også blive en del af Superliga-trænerteamet, hvor han vil få en række fokusområder som assistenttræner i trænerteamet.

Randers FC har desuden tilknyttet ungdomsscout Søren Udengaard Knudsen, som skal hjælpe med at scoute unge spillere til klubbens ungdomshold.

 

 

 

 

 

Skrevet af: Martin Albrechtsen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images