Pointene forsvandt i den sønderjyske vind

Randers FC var taget til grænselandet for at se, om der var et godt tilbud på point i Haderslev i jagten på Top 6. Det endte dog med en masse grus i maskineriet på en sønderjysk sandbane.

De virker så gæstfrie i det sønderjyske, men på banen søndag middag tog de selv for sig af retterne og levnede ikke noget til gæsterne, da Randers FC var på besøg. Her blev det til en hjemmesejr på 3-0 efter et opgør, der blev afgjort af vindblæst første halvleg.

Det startede ellers lovende for Randers FC, der kom ud fra omklædningsrummet med et offensivt udtryk fra første fløjt. Det lignede Randers FC-hold, der var kommet for at lave mål. Allerede inden for det første minut havde man nemlig til tilkæmpet sig det første hjørnespark og en næsten-mulighed til Marvin Egho lige efter. Presspillet så fint ud og det var ikke noget, der tydede på, at resten af halvlegen skulle forløbe, som den endte med.

For det positive udtryk fik sig et knæk efter otte minutters spil, da et indlæg fra venstre skabte problemer grundet den drilske vind. Bolden blev ikke afvist og endte helt inde foran mål, hvor en upresset Erik Marxen desværre fik sendt bolden i eget mål.

Det var det eneste, man havde set til sønderjyderne indtil da, men de havde vinden i ryggen i mere end en forstand herefter. En dødbold i den sønderjyske vind kom nemlig til at gøre ondt efter 22 minutter. Et højt indlæg fik lov til at blive i feltet for længe og endte til sidst hos Johan Absalonsen, der bankede bolden i kassen.  Hamrende primitivt, men særdeles effektivt.

Det var det også efter 28 minutter, hvor SønderjyskE atter kom på tavlen. Endnu engang efter hjørnespark, der dog blev af den korte variant. Den blev bremset i første omgang, men heldet var med sønderjyderne og de fik erobret bolden igen og sendt den i feltet. Her ramte den pandebrasken på en SønderjyskE-spiller, der headede den ind i hovedet på holdkammeraten Mart Lieder, så bolden skiftede retning og gik i mål.

En hård skæbne for Randers FC-spillerne, der dog kæmpede det bedste de kunne og stadig fik sat chancer i søen. Blandt andet efter 35 minutter, hvor en Randers FC-afslutning blev reddet på stregen.

Randers FC kom stærkt ud efter pausen og havde den første store målchance i det 48. minut, da Mikkel Kallesøe kom til baglinjen tæt på må. Han måtte dog se sit hårde indlæg blokeret.

SønderjyskE havde til gengæld ikke travlt med at få kampen i gang og bruge alle tricks i bogen til at forhale spillet og skabe irritation hos Randers FC-spillerne.

Efter 51 minutter burde der være reduceret, da Saba Lobjanidze opsnappede en aflevering og runde Mielitz. Vinklen blev dog for skarp for Saba, hvis forsøg endte i sidenettet.

Næste store chance var til SønderjyskE og kom – selvfølgelig fristes man til at sige – på en tilfældighed. Et vildfarent og højt indlæg endte med at tage toppen af overliggeren og ryge tilbage i spil, hvor den havnede for fødderne af indskiftede Marco Rojas, der heldigvis bankede bolden over mål.

Der var sporadiske chancer i begge ender i slutningen af kampen, men der blev ikke scoret mere i kampen, som lynhurtigt skal i glemmebogen hos Randers FC.

Et par hundrede fans havde taget turen sydpå. Stor tak til dem for opbakningen, som holdet desværre ikke kunne gengælde på banen i dag. Det håber vi, at de kan til næste kamp, som er hjemme på Cepheus Park Randers på søndag kl. 12.oo mod AC Horsens, hvor der definitivt skal en sejr i hus, hvis Top 6-drømmen skal kunne realiseres. Superligaen er dog så tæt, at det først og fremmest handler om at få point på kontoen, så det ikke bliver spændende i bunden til slut.

Startopstilling med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren – Johnny Thomsen, Erik Marxen, Jonas Bager, Kevin Conboy – Mikkel Kallesøe (61. Mads Aaquist), Nicolai Poulsen, André Rømer, Saba Lobjanidze – Marvin Egho (77. Björn Kopplin), Benjamin Stokke (57. Mikael Boman)

Gule kort: Mart Lieder (SønderjyskE), Marvin Egho (Randers FC), Jonas Bager (Randers FC), Björn Kopplin (Randers FC)

Tilskuertal: 4236

Kampens Randers FC-spiller: Johnny Thomsen (valgt af fansene via Randers FC-app’en)

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Jan Christensen, Getty Images