Operationen lykkedes – men patienten døde

Randers FC-spillerne gjorde meget rigtigt i lørdagens kamp mod FC Midtjylland, hvor det dog alligevel blev til et 1-0-nederlag.

Der er mange klichéer i fodbold, og en af dem er egentlig meget dækkende for Randers FC’s kamp lørdag i Herning mod FC Midtjylland. For operationen lykkedes, men patienten døde.

Sådan har de det i hvert fald på trænerkontoret her efterfølgende, hvor assistenttræner Rasmus Bertelsen har kigget dybere ind i kampen.

Mangel på skarphed

– Kampen er nøjagtig som håbet fra vores side. Vi skaber godt med chancer, og holder FC Midtjylland nede på noget mindre, end de plejer. Statistikken for Xg (altså de mål man burde kunne forvente på de skabte chancer.red) er i vores favør på 1.47 til FCM og 1.85 til os.

– FC Midtyjllands føringsmål kommer på et afrettet skud, hvor Jesper Lauridsen ellers får lukket godt ned, så de berømte marginaler gik noget imod os i de afgørende situationer.

– Emil Riis’ chance i første minut efter flot assist fra Vito Hammershøy-Mistrati, Simon Piesinger efter et hjørnespark, og Mathias Greves chance efter en flot, dyb stikning fra Simon Piesinger burde have givet os et par mål allerede i første halvleg. Men generelt må vi konstatere, at skarpheden manglede, når vi har 15 afslutninger i kampen, men kun rammer målet på de tre, så er det for lidt deres målmand tvinges til at afværge.

Flot indsats mod godt hold

– Vi bød FC Midtjylland flot op, og selvom alle har travlt med at fortælle, hvor mange vigtige spillere de sparede, så var 3F Superligaens forårsprofiler nr. 1 og 2, Erik Sviatchenko og Frank Onyeka, med fra start, og det samme var prestigeindkøbet Pione Sisto og derudover Jesper Hansen i målet. Samtidig er Joel Andersson og Awer Mabil meget etablerede på holdet, så det var altså over halvdelen af det hold, som på onsdag spiller om Champions League-deltagelse og mange millioner, vi var oppe imod.

– De bliver holdt godt nede, og på dødbolde, hvor de er stærke, og får kun fire hjørnespark mod vores seks, hvor to af vores var meget tæt på at give en scoring for tredje kamp i træk. Deres opspil lukkes langt henad vejen ned, og de tvinges til lange bolde, som de havde hele 64 af i kampen. 15 mere end os… Så alt i alt en fornuftig eftermiddag og aften i Herning, som selvfølgelig efterfølgende desværre præges mest af, at vi ikke får det/de point, som vi egentlig spillede til.

Egen avl og duelstærk Rømer

– På ungdomsfronten startede vi med fire egenudviklede spillere i Simon Graves, Mikkel Kallesøe, Frederik Lauenborg og Emil Riis, hvor Tobias Klysner tilmed kom ind fra bænken. FCM startede ligeledes med fire, hvor Sviatchenko og Sisto endda er købt dyrt hjem, efter at have været udenlands en gang.

– På individuel-siden spiller Andre Rømer en meget dominerende kamp og vinder 83 procent af sine duller, hvilket er over ti procentpoint foran banens næststærkeste duelspiller, Erik Sviatchenko. Mikkel Kallesøe forsætter sin gode udvikling på backen, og er et farligt våben i offensiven, og endelig var Alhaji Kamara en stor mundfuld for FC Midtjylland-forsvaret og fastholder over 80% af boldene, som spilles op på ham.

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Jan Christensen, Getty Images