Point til Randers FC i fantastisk europæisk gruppespilsdebut

Oliver Maltha — 16.09.2021 22:12

Randers FC trådte flot ind på den europæiske gruppespilsscene med 2-2 på hjemmebane mod AZ Alkmaar.

Torsdag aften klokken 21.00 blev der skrevet historie i Randers FC, da kronjyderne spillede sin første europæiske gruppespils-kamp nogensinde i den nye turnering, Conference League. Kampen blev spillet mod hollandske AZ Alkmaar, som er et af de tre hold Randers FC er i gruppe med.

Begge hold kom fra et nederlag i deres respektive ligaer, hvor Randers FC tabte med 0-2 til FC København, mens AZ Alkmaar tabte med 3-0 til PSV Eindhoven. Der var derfor lagt op til en super spændende kamp, hvor tre vigtige point var på spil.

Første halvleg startede i et utroligt højt tempo, og allerede efter to minutter var AZ Alkmaar faktisk tæt på en føring, men fra tæt hold måtte de se deres forsøg ende over målet. Der skulle ikke gå mere end et par minutter før Randers FC viste tænder. Midtbanedynamoen Frederik Lauenborg erobrede bolden på hollændernes banehalvdel og sendte den mod en fremadstormende Mikkel Kallesøe, som sendte en flad afslutning afsted, men bolden endte en meters penge forbi målet. Det første kvarter var meget lige set på boldbesiddelsen, men målt på chancer var det AZ Alkmaar, som havde de største tilbud.

Efter 24 minutter kom scoringen så. Bolden endte på kanten af feltet og her bragte AZ Alkmaars Jordy Clasie hollænderne foran 1-0, da han sparkede bolden ind bag en chanceløs Patrick Carlgren. Randers FC ville dog også lege med på scoringstavlen. Blot fire minutter senere bragte kronjyderne balance i regnskabet, da et frispark fra Vito Hammerhøy-Mistrai, efter en tilfældighed, endte hos Simon Piesinger som stangede bolden sikkert ind bag hollændernes danske målmand. Desværre holdt den stilling ikke mere end seks minutter. Efter et indlæg slåede i ryggen af Simon Piesinger og en god redning af Carlgren, måtte svenskeren se bolden passere ham for anden gang, da hollænderne sparkede returbolden ind. Mere skete der ikke og pausestillingen var dermed 1-2.

Anden halvleg startede som den første – en god mulighed indenfor de første par minutter, men denne gang til Randers FC. Et indkast fra Bjørn Kopplin endte hos Simon Piesinger som sendte bolden på tværs. Her var Vito Hammershøy-Mistrati tæt på at nå frem til bolden, men han kunne akkurat ikke nå den.
Det var generelt en chancerig kamp, og efter 55 minutter måtte Carlgren endnu engang hive en stor redning frem mod et dygtigt hollandsk mandskab. Efter flot spil reddede Carlgren nemlig et frit skud fra kanten af det lille felt. Redningen manifesterede en flot indsats af den svenske Randers FC-keeper.

I det 62. minut foretog Thomas Thomasberg en tredobbelt udskiftning i håb om en udligning. En af de indskiftede var midterforsvarer Simon Graves – og han skulle få en hovedrolle. For i det 69. minut satte han hovedet på Vito Hammershøy-Mistratis frispark og stangede Randers FC på 2-2. Dette var Simon Graves’ første mål for Randers FC, og det vakte stor jubel hos tilskuerne.

Mere skete der ikke i kampen og slutresultatet blev 2-2. Randers FC kunne dermed sikre sit første point i et europæisk gruppespil. Det var en chancerig kamp, hvor der stor AZ Alkmaar på de fleste af dem. Randers FC viste sin styrke på de offensive dødbolde, som også bragte kronjyderne sine to mål. Det var et dygtigt hollandsk hold, som Randers FC mødte i dag og derfor er 2-2-resultatet også et resultat, som vi kan være stolte af.

Vi håber at se jer igen på søndag den 19. september klokken 14.00, når vi tager imod FC Nordsjælland i 3F Superligaen.