Truende nederlag vendt til sejr i Odense

Kristian Fredslund — 17.10.2021 14:57

Vito Hammershøy-Mistrati lignede en skurk efter et brændt straffespark i første halvleg, men endte som helt efter sin kampafgørende scoring søndag eftermiddag i Odense.

Følelserne var helt ude på tøjet hos Vito Hammershøy-Mistrati efter kampen. Med syv minutter tilbage afgjorde han nemlig kampen til 2-1 til Randers FC – og så endda på hovedstød! Han og holdet leverede et fremragende comeback efter at have været bagud ved pausen efter en rodet første halvleg, hvor Vito sågar tillod sig at brænde fra 11-meterpletten.

Randers FC startede fint ud i kampens indledning og fik spillet bolden over OB’s midtbane, hvilket gav plads til de løbestærke offensivspillere. Som halvlegen udviklede sig blev det dog mere rodet for begge holds vedkommende med OB mest på bolden. Randers FC måtte spille med 10 mand i nogle minutter efter at Simon Graves’ øjenbryn var i nærkontakt med den tidligere Randers FC-spiller Jeppe Tverskovs albue.

Efter 18 minutter var det ikke en albue, der bragte hjemmeholdet foran, men i stedet panden på Mads Frøkjær, da han umarkeret stangede bolden i kassen ved bagerste stolpe i en situation, hvor Randers FC-defensiven ikke virkede helt afstemt.

Randers FC kom bedre med i kampen, men spillet flød på intet tidspunkt i første halvdel af første halvleg. Et par løse skudforsøg midtvejs i halvlegen fra Jakob Ankersen og Vito Hammershøy-Mistrati var de bedste forsøg, inden Oliver Bundgaard efter 28 minutters spil var tæt på at få hovedet på et indlæg fra Tosin Kehinde.

Efter 31 minutters spil kom der dog umiddelbart hjælp fra en OB-hånd, nærmere betegnet Bashkim Kadriis, der i bevægelse blokerede et indlæg i feltet. Straffespark til Randers FC med store OB-protester til følge. Om det var den lange ventetid, der fik taget pippet fra Vito Hammershøy-Mistrati skal være usagt, men desværre blev forsøget fra 11-meterpletten ikke omsat til mål, da Hans Christian Bernat i OB-målet klarede forsøget med en fodparade.

I slutningen af halvlegen var Oliver Bundgaard Kristensen tæt på at udligne, da han sendte et godt forsøg afsted fra kanten af feltet efter et af hele 11 hjørnespark til Randers FC i 1. halvleg. Desværre var U21-landsholdsmålmanden Bernat vågen og helt ude at redde den ved den ene stolpe. Randers FC sluttede halvlegen klart bedst, men måtte gå til pause bagud 1-0.

Pausen blev brugt til at skifte to spillere, da Nicolai Brock-Madsen og Björn Kopplin erstattede Oliver Bundgaard Kristensen og Tobias Klysner. Dermed var gennemsnitsalderen og rutinen løftet en del siden starten af kampen, da også Erik Marxen erstattede den hovedskadede Simon Graves efter 32 minutters spil.

Efter 56 minutter fik 3F Superligaen igen set, at Stephen Odey er kommet til Danmark for at score mål. Han overspurtede Alexander Juel, rundede Hans Christian Bernat og sendte bolden i mål til 1-1.

Randers FC havde fået overtaget og havde efterfølgende gode muligheder. Først fik Vito Hammershøy-Mistrati sendt bolden snert forbi det ene målhjørne og dernæst blev Tosin Kehindes følte afslutning rørt, så den røg kort forbi OB’s mål.

I den anden blev OB også nærgående, men Patrik Carlgren diskede i et par omgang op med gode redninger, der forhindrede hjemmeholdet i at komme foran.

Det brændte straffespark tyngede ikke Vito i anden halvleg, og han endte altså med at afgøre kampen i det 83. minut, da han i feltet pandede et indlæg fra Tosin Kehinde i mål.

Stephen Odey havde chancen for at øge føringen, men en velspillende Bernat i OB-målet sørgede for, at nederlaget ikke blev større.

Dermed kickstartede Randers FC nogle spændende uger på bedst mulig vis, inden det torsdag står på kamp i Europa Conference League mod tjekkiske FK Jablonec og på torsdag hjemme i 3F Superligaen mod lokalrivalerne fra AGF. En kamp som du kan købe billet til på https://billet.randersfc.dk

Randers FC’s startopstilling (med ændringer undervejs):

Patrik Carlgren – Mikkel Kallesøe, Simon Piesinger, Simon Graves (32. Erik Marxen), Oliver Bundgaard Kristensen (46. Björn Kopplin) – Tobias Klysner (46. Nicolai Brock-Madsen), Lasse Berg Johnsen, Vito Hammershøy-Mistrati, Jakob Ankersen (79. Simon Tibbling) – Tosin Kehinde (88. Vincent Onovo), Stephen Odey.

Kampens tilskuertal: 8367 tilskuere
Kampens Randers FC-spiller (valgt af fansene via Randers FC-app’en): Stephen Odey – persoligt sponsoreret af Nordicals.