Morten Eskesen stopper i Randers FC

Assistenttræner Morten Eskesen har taget imod cheftrænerjobbet i 2. divisionsklubben FC Helsingør og forlader derfor Randers FC.

Morten Eskesens tid i Randers FC har været begivenhedsrig. Han kom til klubben fra et cheftrænerjob i Danmarksserieklubben Køge Nord FC i efteråret 2017 og blot en uge senere stoppede Ólafur Kristjánsson, som han skulle være assistent for.

Siden er der løbet meget vand i åen, og nu skifter Eskesen assistentrollen i Randers ud med cheftrænerjobbet i FC Helsingør, der i de seneste to sæsoner er rykket ned to gange og nu er at finde i 2. division.

– Det er gået stærkt, for jeg har haft sidste dag i Randers i dag. Randers FC er en dejlig klub, så jeg har slet ikke haft overvejelser om at skifte væk. Jeg har dog godt vidst, at jeg ville være cheftræner igen på et tidspunkt, og så kom denne mulighed som cheftræner i FC Helsingør i et fuldtidssetup, hvor de i år satser på at komme tilbage til første division. Det er en god mulighed for at blive cheftræner i en ambitiøs klub, og jeg glæder mig meget til udfordringen, siger Morten Eskesen.

Beslutningen har dog ikke været let for sjællænderen, der er faldet godt til i Randers og i klubben. Han har nemlig også lavet ledelses- og medarbejderudvikling med de ansatte qua hans HR-kompetencer fra det civile arbejdsliv, og det har givet ham et unikt indblik samt et forhold til folk i hele organisationen.

– Det har været en helt vild fantastisk tid, der startede turbulent og har udviklet sig i en fantastisk retning. Da jeg havde været her en uge, stoppede Olafur, som jeg havde glædet mig til at arbejde sammen med. Så var der den hektiske tid med Ricardo, inden Rasmus overtog, og der kom styr på det. Og nu her med den rutinerede Thomasberg, som jeg har suget til mig fra. Det er bare blevet bedre og bedre at være her, og jeg har lært en masse af alle, jeg har arbejdet sammen med. Jeg er kommet ind under huden på en masse mennesker og føler, at jeg er blevet en stor del af klubben, siger Morten Eskesen og fortsætter:

– Jeg synes, at jeg efterlader optimisme, glæde og god energi. Jeg er stolt over, at jeg har fået implementeret et fællessprog i hele organisation med personlighedsfarver. Hele klubben ved nu, hvad det vil sige at være grøn, gul, rød eller blå, og hvad man kan bruge det til. Det er med til at sørge for, at man har respekt og forståelse for hinanden og anerkender folks forskelligheder og gør det til en styrke i den samlede enhed.

I Randers FC glæder man sig på Morten Eskesens vegne, men kommer samtidig til at savne en unik person, som har betydet meget for ikke bare Superliga-holdet, men hele organisationen.

– Vi kommer selvfølgelig til at savne hans fodboldmæssige færdigheder. Hans arbejde omkring standardsituationer har været virkelig værdifuld, da vi har været dygtige på såvel offensive som defensive dødbolde. Derudover vil vi komme til at savne hans glade væsen og sociale kompetencer. Han har været en vigtig brik for hele organisationen i en svær overgangstid, hvor han ved at lave personlighedsprofiler for såvel spillere som de ansatte i klubben, virkelig har gjort noget brugbart for klubben som helhed, siger sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen.

Skrevet af: Kristian Fredslund