Modstanderportræt: Unge tigre imponerer trods udsving

Vi indleder denne præsentation af FC Nordsjælland med at kigge lidt på gennemsnitsalderen på de startopstillinger, som Superligaklubberne foreløbig har sendt på banen i denne sæson. Her er FC Nordsjællands startopstilling helt nede på 21 år og 176 dage, hvilket gør Kasper Hjulmands mandskab til klart det yngste i Superligaen. Næstyngste mandskab er Vendsyssel med en gennemsnitsalder på 24 år og 107 dage – mens Randers FC til sammenligning har en gennemsnitsalder på 26 år og 62 dage og dermed indtager en 6. plads i den statistik.

At FC Nordsjælland slår sine folder i Superligaen med så ungt et mandskab, kan man kun have massevis af respekt for. Særligt når man tænker på, at de unge tigre i sidste sæson hjemførte et sæt skinnende bronzemedaljer – for snuden af FC København, der til overflod har erfaring og etablerede stjerner i truppen.

Men den unge gennemsnitsalder forklarer måske også en del af den ustabilitet, der til tider præger holdet, hvilket denne sæson foreløbig har været et godt eksempel på. I nogle kampe har de unge tigre sprudlet, mens det i andre kampe har været op ad bakke. Særligt har det i denne sæson knebet i fremmede omgivelser, hvor det kun er blevet til tre point – via tre uafgjorte kampe – i syv udekampe.

En af de kampe, hvor det kørte godt for FC Nordsjælland, var i sæsonens første opgør mod Randers FC. Her vandt hjemmeholdet overbevisende med 4-1, hvilket dog var cifre, der ikke tegnede et retvisende billede af opgøret. Men FC Nordsjælland kendte – modsat Randers FC – sin besøgelsestid…

Randers FC og FC Nordsjælland har sammenlagt mødt hinanden 35 gange. 16 gange i Randers, hvor det er blevet til otte sejre til Randers FC, fire uafgjorte og fire sejre til FC Nordsjælland. I Farum har klubberne krydset klinger 19 gange, og her siger statistikken ni sejre til FC Nordsjælland, ni uafgjorte og blot en enkelt sejr til Randers FC.

Skrevet af: Jesper Bøss
Foto: Jan Christensen, Getty Images)