Mod større markeder – og lokaler

Siden Business Park Randers’ start i 2010 har det lokale firma Rigtools haft kontor på stadion. Nu skal de videre til noget større – såvel kontor- som markeds-mæssigt.

Rigtools laver værktøjer til brug på borerigge og –platforme i hele verden. Firmaet startede, da Per Krogh og Micki Bjerregaard mødte hinanden på en rig og fik en god idé.

– Vi fik udviklet, produceret og solgt det første stykke værktøj til den rig, vi havde mødtes på. Derfra udviklede det sig stille og roligt og var noget, vi havde ved siden af vores fuldtidsarbejde. Først i starten af 2016 stoppede jeg med at arbejde på søen og være på fuldtid her i lokalerne, siger Per Krogh, der er administrerende direktør i Rigtools.

Hele idéen var at gøre basale ting lettere og effektivisere arbejdsgangene via værktøj. Både for at gøre arbejdet lettere for arbejderne, men også for at mindske tiden, hvor der ikke bliver boret. For jo mere tid, der bliver boret, jo flere penge er der at tjene.

– Vi får idéer til både stort og småt. Det kan være helt basale ting, som eksempelvis kan vaske gevind på borerør eller løfteværktøj. Vi har selv stået derude, så vi ved, hvilke udfordringer der er, og hvor der kan optimeres. Det har med at være en anelse kompliceret ude på borerigge, og det vil vi gerne være med til at lave om på. Vi vil gerne gøre det lettere om mere simpelt, fortæller Per Krogh.

Videre fysisk og i markedet

Siden starten i 2014 har Rigtools leveret til 175 forskellige platforme, rigge og skibe, og det er vel omtrent halvdelen af de offshore-boringer, der er i verden. Det marked vil fortsat blive dyrket intensivt, men man har også planer om komme ind på landmarkedet.

– Vi har været i branchen længe og kender gud og hver mand. Dem man møder ude i Norge det ene år, møder man måske ude østpå et par år senere. Vi har leveret til borerigge og boreskibe over hele verden. Men nu er vi også i gang med at kigge på at komme ind på land-markedet. For her er der et stort potentiale. Vi kigger på at starte noget op i USA, men har også fokus på Mellemøsten. Det er to kæmpestore markeder, som vi håber på at kunne komme ind på, lyder det fra Per Krogh.

Ikke nok med, at Rigtools vil udvide horisonten markedsmæssigt, så skal de i fremtiden også i nye lokaler – og forlader dermed rammerne i Business Park Randers, hvor omkring 20 mindre virksomheder har til huse.

– Det er lidt ærgerligt at skulle væk herfra, men vi vil gerne have noget lagerplads. Det er den primære grund til, at vi flytter, men derudover håber vi også på, at der i den nærmeste fremtid kan komme et par ekstra medarbejdere til. Jeg kan ikke sætte en finger på have haft kontor her. Det har været perfekt fra dag et af, for der er styr på det, og der bliver sørget for alt. Samtidig er det tæt på motorvejen og virkelig præsentabelt, når man har kunder på besøg, fortæller Per Krogh.

Vil du vide mere om mulighederne i Business Park Randers, kan du kontakte Randers FC’s administrerende direktør Henrik Jørgensen på hj@randersfc.dk

Du kan læse mere om Rigtools på deres hjemmeside

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Randers FC