Meddelelse: Forkert annullering af mål i Randers-kamp

På VAR-hjemmesiden superliga.dk/VAR kan man nu læse en meddelelse om en specifik situation i mandagens 3F Superliga-kamp mod FC Nordsjælland.

I meddelelsen står:

I mandagskampen mellem FC Nordsjælland og Randers FC opstår der en kontroversiel situation i det 80. minut, hvor der dømmes offside mod Randers FC, umiddelbart inden bolden går i mål. I forbindelse med implementering af VAR i Superligaen skal dommerteamet på banen afvente med at fløjte for en forseelse, hvis en angrebsspiller åbenlyst kan score et mål eller har frit løb mod straffesparksfeltet (oplagt scoringsmulighed). Skulle dommerteamets skøn vise sig at være forkert, kan VAR anbefale dommeren at gense situationen.

Fløjter dommeren før bolden er gået i mål, hvilket var tilfældet i kampen, fratager det VAR muligheden for at blande sig, såfremt offsideforseelsen skulle være forkert. I vores efterbehandling af situationen kan vi desværre konstatere, at der fejlagtigt blev skønnet strafbar offside for at genere en modspiller på det første frisparksindlæg. Uagtet situationen er tæt, burde forseelsen ikke være dømt, ligesom dommeren skulle have afventet med at fløjte, indtil bolden havde passeret mållinjen. VAR er sat uden for indflydelse i den konkrete situation, når dommeren har fløjtet, og må ikke handle på den efterfølgende begivenhed, hvilket vil være en overtrædelse af VAR protokollen.

I vores bestræbelser på at orientere åbent omkring særlige hændelser efter VAR implementeringen, er det vigtigt at  understrege, at der ikke er tale om en VAR fejl. Ikke desto mindre er skaden sket, og vi sender derfor en uforbeholden beklagelse til Randers FC.

Du kan læse meddelelsen her: https://www.superliga.dk/var

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Jan Christensen, Getty Images