Marxen får annulleret advarsel

Fodboldens Disciplinærinstans har besluttet, at Erik Marxens andet gule kort nedsættes til 0, og derfor kan Randers FC-anføreren være med i søndagens kamp mod SønderjyskE.

Efter søndagens nederlag til Brøndby var det helt store samtaleemne et Brøndby-straffespark og den efterfølgende udvisning af Erik Marxen, som fandt sted i anden halvleg ved stillingen 1-0 til Brøndby.

Her mente kampens dommer Jakob Kehlet, at Erik Marxen begik et straffespark på Brøndbys Simon Hedlund og gav derfor Marxen det andet gule kort og dermed rødt. Efterfølgende indbragte Randers FC sagen for Fodboldens Disciplinærinstans med henblik på at få karantænepointene nedsat, og det har altså haft det ønskede udbytte.

Jakob Kehlet har nemlig konstateret, at han har skønnet forkert efter at have set situationen mange gange igennem efterfølgende og anerkendt, at han i stedet burde have tildelt Erik Marxen et frispark,  da han kom fint foran Simon Hedlund, og at det var Brøndby-spilleren, der sparkede op bagi læggen på Erik Marxen. Derfor burde Erik Marxen heller ikke være blevet tildelt sin anden advarsel i kampen.

– Jeg synes, det er god stil af dommer Jakob Kehlet, at han er stor nok til at indrømme en fejl som denne. Vi er rigtig ærgerlige over kendelsen og dens betydning i første omgang, men vi er glade for, at vi nu kan have Marxen med i weekendens vigtige kamp mod SønderjyskE, siger Randers FC’s sportslige og kommercielle direktør Søren Pedersen.

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images