Kronjysk sejr på Sjælland

Getty Images

Randers FC skulle igen en tur til det sjællandske, for at tage hul på anden del af playoff-kampene. Et skridt nærmere direkte overlevelse i Alka Superligaen var på spil. Selvom regnskabet gøres op over to kampe, var det vigtigt at tage et godt resultat med hjem til det kronjyske.

Efter sejrsrusen fra søndagens opgør mod Helsingør, er det tid til at vende fokus mod den næste udfordring. Lyngby stadion danner rammen om den første af to playoff-kampe, som kan sikre Randers FC overlevelse i Alka Superligaen i den kommende sæson, hvis kronjyderne tager den samlede sejr.

De første 10 minutter af opgøret bærer præg af, at de to hold gerne vil aflæse hinanden. Begge hold får spillet sig frem til mindre chancer, men ingen af dem bliver for alvor farlige. Efter et kvarter tegner der sig dog et billede af to mål-sultne mandskaber, da begge hold begynder at arbejde mere offensivt. Randers FC begynder for alvor at finde rytmen da Bashkim Kadrii og Saba Lobjanidze spiller bolden flot op i feltet. Det bliver ikke mål-farligt, men kronjyderne viser gode takter i offensiven.

Og de gode offensive takter bliver omsat til mål, da Mikkel Kallesøe sender bolden direkte gennem Lyngby-feltet, hvor Saba Lobjanidzes højre fod venter på at sætte bolden i netmaskerne. 1-0 til Randers FC. Lyngby begynder også at spille sig frem til farligere chancer, og Hannes Halldórsson kommer da også lidt på arbejde i Randers-feltet, men uden at anstrenge sig. I 45. minut kommer Lyngby frem til deres hidtil farligste chance i opgøret, men kronjyderne kan gå til pause med en 0-1-føring og et solidt boldovertag.

Det første kvarter af 2. halvleg ligner 1. halvleg. Lyngby forsøger at arbejde sig frem til en udligning, mens Randers FC jagter en større føring. Randers FC sidder stadig på spillet og Lyngby virker ikke skræmmende på kronjyderne. I det 59. minut kan Bashkim Kadrii sende bolden ind i Lyngby-feltet. Kasper Enghardt står klar, og han bruger hovedet til at sætte bolden i netmaskerne. Måltavlen viser 0-2 til gæsterne fra Randers FC. Det er ikke meget rum der bliver til Lyngby-mandskabet og Randers FC spiller sig stadigt frem til farlige chancer foran mål. Det ligner mere og mere en sikker sejr til kronjyderne. Efter 82 minutter er indskiftede Joni Kauko tæt på at bringe sig på måltavlen, da han står ene mand foran Lyngby-målet. Den finske fighter får ikke rettet bolden mod målet, men kronjyderne jagter stadigt scoringer. Kampens sidste mål skal i stedet scores i den modsatte ende af banen, hvor Lyngby udnytter muligheden for at pynte lidt på resultatet, i overtiden. Dermed åbner Lyngby opgøret på mandag, hvor Randers FC nu “kun” er foran med et mål.

 

Startopstilling med ændringer:
Hannes Halldórsson – Johnny Thomsen, Kasper Enghardt, Erik Marxen, Kevin Conboy – Mikkel Kallesøe (85. Tobias Damsgaard), Nicolai Poulsen, Frederik Lauenborg (79. Joni Kauko), Saba Lobjanidze – Bashkim Kadrii, Marcus Mølvadgaard (69. Joel Allansson).

Advarsler: Marcus Mølvadgaard, Frederik Lauenborg

Randers FC tager sejren med hjem til BioNutria Park. Her venter det afgørende opgør på mandag d. 21. maj, klokken 14.00. Her skal kronjyderne gøre arbejdet færdigt og sikre den endelige overlevelse i næste sæson af Alka Superliga. Billetprisen er igen banket i bund, så du kan se kampen for blot 20 kroner på BioNutria Park Randers. Der er stadig spænding tilbage i opgøret, og lad os håbe, at vi kan fejre en sejr, når slutfløjtet lyder på mandag!

 

 

Skrevet af: Nicola Neble
Foto: Getty Images