Kampen mod AGF i citater – kommer sandheden frem?

Søndagens hjemmekamp mod AGF endte med et 1-1-resultat. Randers FC var i overtal i det meste af kampen, men formåede ikke at vinde trods stort spilovertag. Vi har samlet citater fra en række af kampens aktører.

Vi starter med lidt fakta fra kampen via statistik: (som dog ikke laver om på, at vi desværre kun fik ét point):

Resultat                                                                       1-1
Boldbesiddelse                                                        71-29
Afleveringer                                                              553-235
Hjørnespark                                                              11-2
Skud                                                                             21-6
Skud på mål                                                               7-2
Expected Goals                                                        2,42-0,85 (før AGF’s scoring havde de 0,45 i ‘Expected Goals’, så det var en kamp Randers FC burde og skulle have vundet, og havde fortjent og vinde, selvom vi uden tvivl kunne have gjort det bedre i det chanceskabende spil.

Søndag eftermiddag var tæt på at ende optimalt for Randers FC. Alhaji Kamara fik scoret, hvad der lignede et sejrsmål, til 1-0 efter 87 minutter, men AGF fik svaret tilbage et par minutter senere ved Patrick Mortensen, der scorede til slutresultatet 1-1. Skuffelsen var derfor stor hos Randers FC-spillerne, der havde brugt hele kampen på at forsøge at nedbryde AGF’s betondefensiv med to firekæder foran målmanden William Eskelinen og bagved en stærkt spillende Patrick Mortensen oppe foran.

– Det er vildt skuffende, at vi ikke vinder. Men det er kun vores egen skyld, fordi vi ikke er bedre til at udnytte, at de fik et tidligt rødt kort, lød det fra en skuffet målscorer Alhaji Kamara til Amtsavisen.dk.

I samme medie var den vikarierende anfører André Rømer også ærgerlig over, at det ikke lykkedes at udnytte overtalssituationen bedre – og at man ikke holdt stand efter føringen.

– Vi får ikke skabt nok. Det er svært at spille mod en blok på 10 spillere foran eget felt, men det skal ikke være en undskyldning, for vi gjorde det heller ikke godt nok. Alligevel får vi føringen, og så er det utilgiveligt, at vi ikke kan køre den hjem med en mand i overtal, sagde André Rømer og fortsatte om AGF’ernes jubel, der ikke har set sin mage siden Bayern Münchens fejring af Champions League-triumfen tilbage i august:

– De har ikke vundet over os i fem år, så det er vel en lille sejr for dem at komme her fra med et point.

Cheftæner Thomas Thomasberg var også virkelig ærgerlig over kampens afslutning:

– 30 sekunder efter vores føringsmål er vi tæt på at score til 2-0, men så har vi halvandet minut, hvor vi tillader dem for meget. De kommer til et indlæg, som vi ikke får forsvaret os godt nok på, og så ligger bolden i kassen. Vi må bare konstatere, at det er mangel på klasse, at vi ikke får lukket den kamp, sagde han til Amtsavisen.dk

En kamp, som efter 87 minutter lignede at få et perfekt punktum, hvilket dog blev forpurret af et hårdtkæmpende AGF-hold. AGF’erne var naturligvis stolte over bedriften efter kampen, hvor de dog også kunne se udover, det for dem, flotte resultat.

– Vi arbejdede som svin og holdt Randers fra fadet. De havde vel kun deres hjørnespark, de var farlige på. Vi vidste, at Randers var nødt til at skabe kampen, og det er de ikke gode til. Hvis man giver Randers bolden, så har de umådeligt svært ved at finde på noget at gøre med den, sagde Patrick Olsen til Ekstra Bladet.

En sviner fra en ny AGF’er, der har virker til at have taget den rivaliseringen mellem AGF og Randers, som de ellers normalt hårdnakket benægter går begge veje, til sig. Også en bemærkning, som hvis man interesser sig for og dykker ned i statistikker, ikke viser sig at holde helt vand.

For kigger man på statistikkerne for sæsonen 2019/20 ligger Randers FC faktisk nummer seks på listen over hold, der scorede flest mål i åbent spil uden kontramål, hvor AGF ligger nummer syv på listen. Meget godt af et hold, der ikke kan finde ud af at have bolden ifølge AGF. Kigger man så på boldbesiddelsesdelen, så ligger Randers FC rent faktisk højere på listen end aarhusianerne (der faktisk kun ligger over Hobro i den tabel) og helt lige ligger man på listen over antallet af afleveringer før et scoret mål.

Til info kan vi fortælle, at de sidste 19 AGF-sejre er kommet, efter modstanderen har været mere i boldbesiddelse end AGF. Sidste sejr var den 15. september 2019 over AaB med 3-0, hvor AGF havde mere boldbesiddelse end modstanderen og vandt kampen. Til gengæld havde de bolden 58 procent i torsdagens Europa League-kvalifikationskamp mod Mura på udebane…

At Randers FC kom i overtal, var dog virkeligt slemt for hjemmeholdet, hvis man skal tro AGF-anfører Patrick Mortensen. Det massive spilovertag førte til mange indlæg og skudmuligheder, og det førte blandt andet til en del hjørnespark. Her valgte Randers FC så at score på en af de dødboldssituationer, man havde tilspillet sig ved det massive spilovertag.

– Det var det værste, der kunne ske for Randers at komme i overtal, for så skulle de pludselig skabe kampen. Det synes jeg ikke, at de formår så godt. Altså jo, de får en masse indlæg, men så har vi en mur dernede, der står og clearer det hele. Det er lidt tungt, at de på hjørnespark nummer 27 får headet den ind, sagde Patrick Mortensen blandt andet til Eurosport efter kampen.

Hans cheftræner David Nielsen var også stolt af sine krigere, der fik et point kæmpet hjem mod en modstander, der historisk set har det svært med. Men det er naturligvis ikke fordi, at Randers FC-holdet er gode taktiske, men mere et udslag af at Randers FC’s kommunikations- og marketingafdeling får pisket en stemning op.

– Grunden til, at vi har haft det svært med Randers, det er jo altid, at de får malet kampene op til ren Sankt Hans og jul og alt muligt her ved dem. Hele Randers står på den anden ende den ene uge om året, hvor de møder AGF, og så kommer vi og skal skabe kampene, og det gør, at de kan spille på deres styrker. I dag, da vi bliver en mand i undertal, der skal Randers skabe kampen, og det har de enormt svært ved at gøre, sagde David Nielsen til tv3sport.dk efter kampen.

Vi er i øvrigt i kommunikationsafdelingen glade for, at vi kan påvirke slagets gang og har intentioner om at fortsætte det, så længe det giver det ønskede udbytte.

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Jan Christensen, Getty Images