Jonas Kamper ny ambassadør for Selvhjælp Randers

Gennem mange år har Randers FC været involveret i en række CSR-indsatser som for eksempel projekterne i Randers FC Jobakademi. Nu har Jobakademiet indgået i et partnerskab med Selvhjælp Randers, og i sidste uge kunne Selvhjælp Randers offentliggøre Jonas Kamper fra Randers FC’s salgsafdeling (og tidligere fodboldspiller) som ambassadør for foreningen.

– Jonas har et stort netværk, og han kan være med til at løfte Selvhjælp Randers. Det betyder rigtig meget for os, at han vil stå inden for vores arbejde og repræsentere os udadtil, siger Selvhjælp Randers’ daglige leder Majbritt Bargsteen.

Selvhjælp Randers er en frivillig forening, hvis formål er at yde medmenneskelig støtte til borgere, der står i en vanskelig livssituation som skilsmisse, krise, sorg eller andre personlige problemer. De tilbyder borgerne i Randers en række forskellige gratis samtale- og gruppeforløb.

Og netop sorg er noget, Jonas Kamper har haft tæt ind på livet. Han mistede selv sin far i en alder af 21 år.

– Jeg oplevede at min familie, som jeg vil beskrive som en kernefamilie, blev splittet til atomer d. 4. september 2004. Min far blev slået ihjel i en trafikulykke på motorcykel, fortæller Jonas Kamper.

Jonas havde heldigvis familie, kæreste og venner omkring sig til at hjælpe ham med at bearbejde sorgen. Ved at dele sine tanker og følelser med sine nærmeste bevægede han sig tilbage til livet og lærte at leve med sorgen.
Det er dog ikke alle, der er lige så heldige som Jonas at have så stor støtte fra menneskene omkring dem.

– Jeg vil gerne hjælpe med at gøre ALLE opmærksomme på, at Selvhjælp findes, og at man kan få hjælp til at komme videre. Selvhjælp Randers kan ikke fjerne smerten alene. Men de kan tilbyde forståelse, sympati og give redskaber, der kan hjælpe en på rette vej til livet igen, påpeger Jonas Kamper.

Og ifølge Majbritt Bargsteen er der virkelig behov for tilbuddet om den ekstra støtte, som projektet tilbyder. Majbritt startede i sin tid Selvhjælp Randers, fordi hun i arbejdet som socialpædagog opdagede et behov, som ikke blev dækket.

– Det er ikke alle, der har råd til terapi eller behandling, og det er heller ikke altid, det der skal til. Nogle gange så er det bare det at blive mødt af et andet menneske, som tager sig tid til at lytte, der kan gøre en kæmpe forskel, siger Majbritt Bargsteen

Skrevet af: Helena Lillelund