I Afghanistan skyder man med vandpistoler

Randers FC inviterer, i samarbejde med veteranindsatsen i Randers Kommune, til teaterforestillingen ”I Afghanistan skyder man med vandpistoler” d. 21/3-20 kl. 13.00. Forestillingen henvender sig til alle, herunder særligt veteraner og disses pårørende.

Siden 1992 har cirka 33.000 danske soldater været sendt i krig. Det påvirker naturligvis ikke kun de soldater, sundhedspersonale, politibetjente og de øvrige personer, der har været udsendt, men i høj grad også de pårørende, der bliver derhjemme. Forsvaret estimerer, at der er bosat ca. 560 veteraner i Randers Kommune og disse fortjener at blive mødt med anerkendelse og forståelse. Det mener ikke kun Randers Kommune, men også Randers FC, der siden 2018 har haft en medkoordinerende rolle i Randers Kommunes veteranindsats.

Som et led i arbejdet afholder veteranindsatsen, i samarbejde med Randers FC og foreningen Veteran Caféen Randers en række arrangementer med fokus på oplevelser og ikke mindst deltagelse i positive og støttende fællesskaber. I den forbindelse gæster Teaterkorpset Cepheus Park Randers med forestillingen ”I Afghanistan skyder man med vandpistoler”.

Forestillingen, der har en varighed af ca. 75 min., bygger på faktiske hændelser og erfaringer fra kærester og koner til danske soldater i krig. Rørende og komisk præsenteres de udfordringer, der opstår, når krigens barske realiteter konstant truer med at forkorte græsenke til enke og fylder langdistance-forhold med savn, angst og søvnløse nætter. Spørgsmål som, hvordan man forbereder sin mands begravelse, mens han stadig lever og hvordan en juleaften nogensinde skal blive vellykket uden en julemand og far til at samle det nye LEGO-sæt, er blot nogle af de emner forestillingen kredser om.

Foredraget henvender sig til alle, herunder særligt veteraner og disses pårørende. Målgruppen er dog voksne og unge (og er således uegnet for børn). Arrangementet er gratis for veteraner og pårørende, og koster 50 kr. for øvrige interesserede. Tilmelding og yderligere praktisk information findes på: https://erhvervranders.nemtilmeld.dk/389/

Tilmelding senest søndag d. 15/3-20.
Har du spørgsmål til forestillingen kan Randers Kommunes Veterankoordinator, Stanley A. Schmücker kontaktes på: veteran@randers.dk / 40 31 81 78

Skrevet af: Kristian Fredslund