Holdet bag holdet: Fuld fart på Randers FC Konference

I ”Holdet bag holdet” går vi tæt på nogle af de medarbejdere i Randers FC, der ikke har fodboldstøvler på…

I Randers FC er det – ligesom i alle andre fodboldklubber – spillerne, trænerne og sportschefen m.v., der er ansigtet udadtil. Det er dem, fansene hepper på, medierne skriver om og TV-kanalerne bruger sendetid på, ligesom det er dem, der sørger for at forsyne os med den ugentlige dosis af enten skuffelse, frustration, glæde eller eufori. Men en fodboldklub er meget mere end dem, og vi vil her i kampprogrammet gå tæt på nogle af de medarbejdere, der hver dag, hver uge, hver måned, hele året rundt knokler for at få tingene til at fungere i Randers FC.

Denne gang gælder det Helle Overby Andresen, der er leder af Randers FC Konference, der de seneste år har oplevet en markant vækst.

I spidsen for mere end 300 arrangementer om året

På Cepheus Park Randers finder du nogle af Kronjyllands bedste og mest moderne faciliteter til konferencer, møder, receptioner, kurser, messer, fester og events med massevis af aktivitet. Det gælder både på kampdage og på alle andre dage. Både hverdage, weekender og helligdage.

Det er Randers FC Konference, der administrerer, planlægger og koordinerer disse faciliteter, herunder sørger for mad, bemanding plus alt det andet praktiske. Kort sagt alt, hvad der hører til at afvikle et vellykket arrangement.

– De seneste år har det været lidt af en rejse, hvor man lige skulle få øjnene op for vores unikke faciliteter her på Cepheus Park Randers. Det har både erhvervsliv og private fået nu, hvor vi efterhånden har mere end 300 eksterne arrangementer om året, fortæller Helle Overby Andresen, der er daglig leder af Randers FC Konference.

Fra ganske få op til 1.000 personer
– Vi har 12 lokaler i forskellige størrelser, som hver især er unikke, og som kan tilpasses efter behov. Det betyder, at vi har lokaler til alle typer af arrangementer. Fra det lille møde med nogle ganske få deltagere til arrangementer med plads til op til 1.000 deltagere. Det giver nogle helt specielle muligheder, som ikke mange andre kan tilbyde. Samtidig er det også en kæmpe fordel, at vi har mange forskellige madleverandører. Det sikrer en stor alsidighed.

– På hverdagene er det særligt de lokale virksomheder, der benytter vores forskellige møde-, kursus- og konferencefaciliteter. Og her betyder det også rigtig meget, at der er rigeligt med parkeringspladser, der ovenikøbet er gratis. For de private er det naturligvis mest i weekender og på helligdage, vi er bookede. Og det gælder alle typer af fester, fødselsdage, bryllupper og konfirmationer. Vi har det hele, fortæller Helle.

Hertil kommer selvfølgelig alle Randers FCs arrangementer, herunder også bespisningen af sponsorer i VIP Loungen på kampdage. Her står Randers FC Konference for bestilling af mad, koordinering, planlægning, logistik plus alt det andet, der skal få det hele til at klappe.

En livsstil mere end et arbejde
Helle er 53 år og har tidligere været selvstændig med egen tøjbutik og derefter sælger i både tøjbranchen og rejsebranchen, inden hun lidt tilfældigt havnede hos Randers FC Konference.

– Jeg var i tøjbranchen, men min virksomhed skulle flytte fra området, og jeg ville ikke flytte med. Så jeg fik en halvtidsstilling i receptionen hos Business Park Randers. Her i april er det tre år siden.

– I jobbet i receptionen blev jeg løbende hvirvlet lidt ind i Randers FC Konference, og på et tidspunkt fik jeg tilbudt et job som leder på fuld tid. Godt og vel endda, lyder det med et smil fra Helle, der ikke tør skyde på, hvor mange timer om ugen hun arbejder. Men det bliver til en del.

– Det er blevet en livsstil mere end et arbejde, og jeg nyder det utrolig meget. Det er et fantastisk sted at arbejde, hvor jeg er meget imponeret over fællesskabet og den dedikation, der er hos alle, herunder også det store korps af frivillige, der er tilknyttet Randers FC.

– Jeg tror, det er fordi, at det er en fodboldklub, at korpsånden er så stærk. Her står man sammen om et fælles projekt, hvor alle er villige til at yde en ekstra indsats for at få tingene til at fungere, fortæller Helle, der har styr på Randers FC Konference sammen med fire andre dygtige medarbejdere: Sanne, Thomas, Ferhat og Jan. Hertil kommer et korps på 10 dygtige og servicemindede værtinder, som der trækkes på i forbindelse med afholdelse af arrangementer.

Fodboldglad mand og datter
Inden Helle startede hos Randers FC Konference, var hun ofte selv gæst i VIP Loungen på Cepheus Park Randers. Hendes mand Lars har nemlig været mangeårig trofast sponsor i klubben. Han har virksomheden ”Alt til festen”. Også parrets datter Marie er en rigtig fodboldpige og har altid elsket at komme på stadion.

– Lars og Marie går nok mere op i fodbold end mig, hvilket også er heldigt nok, da de kan se kampene, mens jeg jo altid arbejder på kampdage. Til hjemmekampene er det ikke mange minutters fodbold, jeg får set. Der er simpelthen for travlt.

– Men når jeg kan komme afsted med det, så nyder jeg at se Randers FC. Jeg blev for alvor bidt af fodbold, da Randers FC i 2010 leverede et sandt mirakelforår, som de fleste sikkert husker.

– Inden det forår havde det været meget begrænset, hvor ofte jeg havde været med til fodbold, indrømmer Helle med en københavnsk accent, som 30 år i Randers ikke har kunnet fjerne.

Et kulturchok
– Jeg flyttede til Randers fra København tilbage i 1989, da min daværende kæreste fik et job herovre, og jeg har boet her siden.

– Jeg indrømmer gerne, at det dengang var lidt af et kulturchok. Jeg var 24 år og elskede storbyen og brugte Københavns forskellige tilbud rigtig meget. Derfor var det en kontrast at flytte til Randers, hvor det dengang var meget begrænset, hvad der var af tilbud. Bare det at finde et godt spisested var svært, lyder det fra Helle, der dog ser noget anderledes på det i dag:

– Randers har udviklet sig meget. I dag er det en rigtig skøn by med mange gode tilbud, og jeg savner ikke noget og kommer aldrig til at flytte tilbage til Sjælland, fortæller Helle, der bor i Hornbæk, hvor hun og Lars byggede hus i 2004.

Ikke meget ”træls” over det
Med andre ord nyder Helle livet i Randers og arbejdet hos Randers FC Konference, og der er således ikke meget ”træls” over det – skrevet med henvisning til, at Helles sjællandske familie efterhånden synes, at hun er begyndt at bruge lige lovlig mange jyske gloser…

– Ja, jeg kom engang til at sige ”træls”. Her fik jeg godt nok at vide, at jeg var blevet randrusianer, lyder det med et smil fra Helle.

Herfra er det bare at konstatere – det er vi glade for!

Skrevet af: Jesper Bøss
Foto: Jesper Bøss, Kommari'et