Høgh på Island: Hårdt, men lærerigt

Vores lokale angrebstalent, Kasper Høgh, er i skrivende stund udlejet til det islandske førerhold, Valur. Den første tid har været plaget af den hårde knæskade, der har drillet talentet siden foråret. Med dette in mente var det dog en fattet og motiveret Kasper, som vi tog fat i til en snak omkring hans nuværende situation.

Som de fleste Randers FC-fans ved, har vores angrebstalent, Kasper Høgh, rykket teltpælene for dette efterår op for at tage på et oversøisk udlejningsophold hos det islandske førerhold, Valur.

Det har derfor været en stor omvæltning at gå fra trygge rammer i den kronjyske hjemby til pludselig at være udenlandsk dansker – især når en knæskade har sat en stopper for spilletiden.

– Overordnet har det været hårdt, men også godt og lærerigt. Jeg er jo taget til et andet land kun for at spille fodbold, men så er det frustrerende, at mit knæ ikke har været klar. Jeg har faktisk siddet skadet heroppe i de første to måneder, og det har været utroligt hårdt ikke at kunne gøre det, jeg brænder for. Det har dog også været lærerigt at finde ud af, hvordan man skal tackle at være skadesplaget i et andet land og by.

For Kasper har det være vigtigt ikke at arbejde med udfordringen alene. Derimod har han rakt ud til sin familie og omgangskreds for at få den støtte, han har brug for.

– Jeg har snakket med min familie, min agent og klubben om det, og så har jeg haft besøg af en kammerat i en måned. Det har betydet meget at kunne sparre med andre om det hele. Det handler jo om at få det bedste ud af det og tage det som en udfordring, der kan udvikle mig som spiller og menneske.

Indtil nu har det været begrænset med spilletid for Kasper i Valur, der ikke har tabt en kamp, efter randrusianeren kom til. Ikke desto mindre er han stadig sulten og fast besluttet på at tilkæmpe sig en plads på holdet.

– Jeg mangler bare at kunne sparke fuldt ud, og så er jeg for alvor klar. Jeg bliver ved med at give den gas til træning og så falder der forhåbentlig nogle kampe af. Målet er selvfølgelig at komme i startopstillingen, hjælpe holdet og få en masse minutter, før jeg kommer hjem. Jeg har fået nogle indhop, og det har været helt fantastisk endelig at spille kampe efter 4,5 måned på sidelinjen. Så der har bestemt også være gode momenter for mig. Jeg er blevet modnet heroppe og fundet ud af, hvor vigtig fodbold er for mig. Når man går på banen, skal man fandme være glad for, at man ikke er skadet. Den skal bare have fuld hammer hver gang.

Randers FC-fansene kan dermed se frem til at få Kasper retur med en masse positive ting i baggagen. En spiller, der er modnet, vokset og ikke mindst fået blod på tanden.

– Jeg er blevet en mere mentalstærk spiller. Jeg er stadig den samme person, men jeg er blevet mere moden på mange punkter og måske sluppet lidt af med mine unge sider. Så det er en sulten spiller, der kommer tilbage – en der vil gøre alt for klubben og fansene, afslutter Kasper Høgh.

Vi tror i hvert fald på, at Kasper kan bide sig fast hos sin islandske udlejningsvært og få en masse læring (og mål) med hjem i kufferten.

 Kasper Høgh er sponsoreret af Kronjysk Rengøring.

Skrevet af: Christian Bundgaard Larsen