Høgh-hattrick i U19-sejr

Randers Freja FC’s U19-hold har langt fra fået den ønskede start på forårssæsonen. Efter at have overvintret på førstepladsen i U19 Drenge Divisionen har randrusianerne sat point til og har mistet førstepladsen i foråret. Lørdag eftermiddag skulle U19-drengene så forsøge at komme tilbage på sporet, da B93 gæstede Randers.

De lyseblå startede opgøret med et højt energiniveau, og det skulle vise sig at give pote. For allerede efter 17 minutters spil bragte hjemmeholdet sig foran med 1-0. Det var U19-topscorer Kasper Høgh der fik scoret efter oplæg fra Oliver Bundgaard Kristensen. Ti minutter senere fordoblede Tobias Klysner føringen, da han med et flot langskudsdrøn bragede bolden i kassen til 2-0. U19-drengene kunne derfor gå til pause foran med 2-0 mod B93.

Gæsterne fra Østerbro fik dog bragt en smule spænding ind i kampen, da de fik reduceret til 2-1 efter et hjørnespark i det 64. minut. Heldigvis fik Randers Freja FC scoret til 3-1 bare otte minutter senere. Igen var det Kasper Høgh som var på pletten efter et fint angreb, hvor venstrebakcen Jonas Graversen var gået godt med og assisterede Høgh. Fire minutter senere misbrugte Kasper Høgh dog chancen for at bringe sit hold foran med 4-1, da han brændte et straffespark. Randrusianerne havde dog fin kontrol over kampen, og i det 87. minut gjorde Høgh skaden god igen, da han med sit tredje mål scorede til slutresultatet 4-1 over B93.

– Stort cadeau til drengene fordi de investerede virkelig meget, og de har haft en hård uge med reserveholdskamp og Superligatræning for en håndfuld af spillerne. Vi vidste der skulle investeres mange kræfter og energi i kampen. Det gjorde vi, og vi fik heldigvis også point ud af det. Det var fedt. Gameplanen var at spille i længderetningen med kvalitet og hurtigt sætte spillet højt. Det lykkedes vi med. Drengene løste det rigtig fint, fortæller cheftræner Per Sørensen.

Tobias Klysner, der scorede et flot mål i U19-kampen, fik desuden Superligadebut i søndagens udekamp mod Hobro, hvilket Per Sørensen udtrykker stor glæde over.

– Det er vi jo helt vildt stolte af og rigtig glade for på Tobias’ vegne. Både holdkammerater, trænere, holdledere osv. Det er jo et produkt af benhårdt arbejde og et cadeu til hele ungdomsarbejdet. Han har en formkurve, der virkelig går den rigtige vej. Fedt at se endnu en af vores egne få debut, siger Per Sørensen.

Næste gang U19-holdet skal i aktion er lørdag den 27/04 ude mod Thisted kl. 15:00.

Kampfakta:

Randers Freja FC – B93 4-1 (2-0)

1-0 Kasper Høgh (17.)

2-0 Tobias Klysner (28.)

2-1 Hassan Elsayed (64.)

3-1 Kasper Høgh (72.)

4-1 Kasper Høgh (87.)

Startopstilling med ændringer undervejs:
Johannes Frahm, Christoffer Petersen, Oliver Overgaard Olesen, Jonas Graversen (55. Christian Hørby), Thomas Sønnichsen, Benjamin Zjajo, Majaliwa Msabaha, Oliver Bundgaard Kristensen (64. Mads Rohde Sørensen), Tobias Klysner (85. Viktor Frandsen), Jesper Steendahl, Kasper Waarst Høgh, 

Skrevet af: Martin Albrechtsen
Foto: Martin Albrechtsen