Historisk sejr i Horsens!

Randers FC sikrede sig i dag en historisk sejr, da de på udebane slog AC Horsens 1-2.

Man kommer egentlig fint fra start, da kampen fløjtes igang i Horsens. Holdet spiller sig offensivt op ad banen og skaber chancer via indlæg og især stikninger i dybden til en af de nye mænd i startopstillingen, Alhaji Kamara. De dybe bolde synes at gøre ondt på AC Horsens forsvaret, og er noget Randers FC ligger meget tryk på i første halvleg.

Dog er det AC Horsens, der trækker det længste strå i kampens startminutter, og det er også dem der kommer foran efter blot seks minutter, hvor bolden efter lidt klumpspil i Randers FC’s felt ender for fødderne af AC Horsens anføreren, Hallur Hansson, som sparker bolden ind bag Patrik Carlgren.

Selv efter scoringen er det Randers FC, der sad mest på spillet, og de kom forsat frem til chancer og de truede konstant med at udligne.

Udligningen skulle vi dog vente helt ind til ligefør pausen på, hvor et indlæg fra Johnny Thomsen ender for fødderne af Alhaji Kamara, som satte bolden ind og udlignede til 1-1 et minut før pausen.

Efter pausen kom Randers FC ud til anden halvleg, som de sluttede den første. De kom frem til flere chancer, og man kunne mærke, at de jagtede et mål.

Efter 62 minutter kom forløsningen, og målscoren ender med at blive Marvin Egho. Derefter var stillingen 1-2 til Randers FC.

Efter scoringen blev kampen mere rodet at se på, også selvom Randers FC forsat sad på spillet, kunne man fornemme at AC Horsens pressede på i jagten efter en udligning. Randers FC træner Thomas Thomasberg valgte at skifte tre mand i løbet af anden halvleg, og først var det målscorer Kamara, der blev skiftet ud til fordel for Frederik Lauenborg, og efter 80. minutter skiftes Emil Riis ind i stedet for Vito Hammershøy-Mistrati.

AC Horsens begyndte for alvor at presset på at skabe chancer, blandt andet med et frispark lige på kanten af Randers FC’s felt, men Randers forsvaret står imod og Patrik Carlgren måtte også hive et par redninger frem for at forsvare føringen.

Sidste udskiftning Randers FC foretog, var da Mathias Greve forlader banen til fordel for den tidligere AC Horsens spiller Mathias Nielsen, som gik ind og hjalp til med at forsvare føringen til det sidste.

 

Randers FC vinder for første gang nogensinde over AC Horsens på udebane, og jagten på Top 6 lever endnu!

 

Til dagens kamp var det ikke kun Randers FC der skrev historie. Hjemmebaneholdet sendte i det 80. minut den blot 16-årige Jeppe Kjær på banen, som med sin alder også kunne skrive historie som den yngste Superliga-spiller nogensinde.

 

Startopstilling med ændringer undervejs:

Patrik Carlgren – Johnny Thomsen, Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin – Mikkel Kallesøe, Vito Hammershøy-Mistrati (80. Emil Riis), André Rømer, Mathias Greve (87. Mathias Nielsen) – Marvin Egho, Alhaji Kamara (76. Frederik Lauenborg)

Kampfakta:

AC Horsens – Randers FC

1-0 Hallur Hansson (6. min)

1-1 Alhaji Kamara (45. min)

1-2 Marvin Egho (62. min)

 

Gule kort:

Marvin Egho, Johnny Thomsen, Erik Marxen.

 

Tilskuertal: 1794

Skrevet af: Anne-Kathrine Stenbæk Andersen
Foto: HORSENS, DENMARK - MARCH 01: The players of Randers FC celebrate with the fans after the Danish 3F Superliga match between AC Horsens and Randers FC at CASA Arena on March 1, 2020 in Horsens, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)