Hård kronjysk fight i chancerigt opgør

Getty Images

Med fire udebanesejre i baggagen var Randers FC søndag draget mod det sjællandske for at møde Brøndby IF på deres hjemmebane. Det blev en kamp, hvor hele Randers FC-mandskabet leverede hård fight.

I Superligaens 23. spillerunde mødte Randers FC de blå-gule fra Brøndby IF, der med Martin Retov i spidsen skulle forsøge at få en sejr i hus, efter en hård periode med nederlag. Randers FC måtte klare sig uden Emil Riis og den garvede Johnny Thomsen i truppen, grundet henholdsvis karantæne og sygdom. Det betød startdebut til den tidligere Brøndby IF’er Björn Kopplin.

Det var Randers FC, der var først til at vise tænder på Brøndby stadion. Efter blot 4 minutter var Mikkel Kallesøe klar foran mål, men han valgte at tage to træk for meget og kunne derfor ikke komme frem til skudmulighed. 6 minutter efter var Kallesøe igen på bolden lidt uden for feltet. Desværre kom der er en blå-gul i vejen, på en ellers god skudmulighed mod det vestegnske mål. Randers FC viste i kampens første minutter flot spil. Marvin Egho blev sat flot op af André Rømer på venstresiden, men desværre kunne østrigeren ikke komme igennem Brøndby-defensiven.

Hjemmeholdet satte sig, desværre, mere og mere på bolden, i takt med at 1. halvleg skred frem. De blå-gule var dog endnu ikke blevet farlige, da kampen var godt 20 minutter gammel. Patrik Carlgren måtte dog i aktion, da Brøndby kom frem til mulighed i det kronjyske målfelt. Den mulighed affødtes dog af noget der ellers lignede en offside – men dommer Kehlet lod spillet fortsætte. Kort efter var Kamil Wilczek fri foran Randers-keeperen, men han satte foden forkert og sendte bolden flere meter over overliggeren.

Randers FC arbejdede hårdt for at trænge gennem Brøndby-defensiven. Marvin Egho kom frem til den sidste kronjyske målchance i 1. halvleg, da han modtog bolden lidt tilfældigt foran Brøndby-keeperen. Det skulle desværre ikke blive til scoring for kronjyderne. I kampens 37. minut blev det til gengæld hjemmeholdets mulighed der blev omsat til scoring. Hany Mukhtar modtog bolden i feltet og sendte den i en spids vinkel mod Randers-målet. Patrik Carlgren var millimeter fra at afværge, men måtte se netmaskerne blafre bag ham. Brøndby IF var foran 1-0. Randers FC-defensiven arbejdede i slutningen af 1.halvleg, hårdt for at afværge en større føring til det vestegnske hjemmehold.

I 2. halvleg kom Randers FC-mandskabet ud med fornyet energi, og var klar til at jagte en udligning. Efter 50 minutter fik Randers FC deres hidtil største chance i opgøret, da Saba Lobjanidze smed bolden ind i feltet, hvor Kevin Conboy stod klar til at heade mod mål. Desværre blev afslutningen ikke rettet nok mod mål, og bolden gik forbi højre stolpe. Eks-BIF’eren Björn Kopplin viste også tænder over for sit gamle klubhold, da han modtog bolden fra Saba Lobjanidze og kunne afslutte mod mål, lidt langt ude fra. Desværre blev heller ikke denne mulighed omsat til en Randers FC-udligning. Og bedst som kronjyderne spillede på deres højeste niveau i kampen, kom Erik Marxen i duel med en blå-gul i det kronjyske målfelt. Marxen, der i forvejen havde tilegnet sig et gult kort i kampen, måtte forlade banen efter endnu en advarsel. En fejlagtig dommerkendelse og Kamil Wilczek kunne gøre klar til at afslutte fra straffesparkspletten. Brøndby IF øgede hermed føringen til 2-0.

Resten af 2. halvleg kæmpede den kronjyske trup for at undgå flere Brøndby-scoringer, og i overtiden kunne André Rømer  pynte på resultatet og reducerede til 2-1. Selvom Randers FC leverede en helstøbt indsats på banen, så var Brøndby IF stærkere på afslutningerne. Det var de famøse marginaler der gjorde udfaldet for aftenens kamp – desværre til blå-gul fordel.

Randers FC placerer sig efter aftenens kamp som nummer 8 i Superliga. Der skal dermed jagtes point i de næste runder, for at opnå en placering i top 6.

Næste kamp for Randers FC er i Haderslev d. 3. marts klokken 12.00, hvor kronjyderne møder SønderjyskE.

Derefter er kronjyderne igen at finde hjemme på Cepheus Park Randers, hvor Randers FC tager imod AC Horsens. Det er d. 10. marts, klokken 12.00.

Startopstilling med ændringer:

Patrik Carlgren – Kevin Conboy, Erik Marxen, Jonas Bager, Björn Kopplin – Mikkel Kallesøe, Nicolai ”Polle” Poulsen, André Rømer, Saba Lobjanidze (83. Mads Aaquist) – Marvin Egho (77. Mikael Boman), Benjamin Stokke (46. Kasper Enghardt).

Advarsler: Erik Marxen

Udvisning: Erik Marxen (2 x gult)

Skrevet af: Nicola Neble
Foto: Getty Images