Fremragende kollektiv og “Saba time” sænkede Silkeborg

Randers FC dominerede søndag eftermiddag på Cepheus Park Randers og vandt 2-0 over Silkeborg på to mål af Saba Lobjanidze.

Det lyste ud af øjnene på Randers FC-spillerne, at de havde noget at bevise efter den seneste tids resultater. Fra kampens start var der tænding, løbevillig og samtidig modet til at spille det hurtige pasningsspil frem i banen.

Randers FC-dominans i 1. halvleg

Kampen startede med Randers FC klart i teten, selvom der i de første 10 minutter ikke var de store chancer. Angriberduoen Marvin Egho og Emil Riis var dog hele tiden meget løbevillige og spilbare, og var begge ved at komme til gode muligheder i kampens indledning.

Den første skudmulighed skulle vi dog vente et kvarter på, hvor Frederik Lauenborg trykkede af på en nedfaldsbold et stykke uden for feltet. Afslutningen gik dog et godt stykke over mål.

Silkeborg kom herefter bedre med i kampen og var tæt på at spille sig til en god mulighed efter 19 minutters spil. Randers FC slap dog med skrækken og fik sparket bolden væk, inden der blev afsluttet.

Randers FC fik dog gang i det hurtige spil og midtvejs i første halvleg kunne Saba Lobjanidze have gjort det til 1-0, da Marvin Egho i hård kamp med en Silkeborg-spiller fik lagt bolden hårdt på tværs, hvor Saba Lobjanidzes indersideafslutning dog strøg forbi mål.

Det kan godt være, at indersideafslutningen svigtede et kort øjeblik, men det gjorde hovedet til gengæld ikke fem minutter senere, da et Kevin Conboy-indlæg fandt Marvin Egho på bagerste stolpe. Randers FC-topcoreren sendte med hovedet uselvisk bolden på tværs, hvor Saba Lobjanidze dukkede op på bagerste stolpe og headede bolden i kassen til 1-0 – endelig var det “Saba time” igen.

Minuttet senere skulle der havde stået 2-0, da Saba Lobjanidze med en tværbold fandt en helt fri Marvin Egho, der dog brændte fra straffesparkplets-afstand. Bolden hoppede lidt, men den skulle have været sparket ind af den østrigske angriber.

Der var Randers FC på det hele i perioden, og en velspillende Emil Riis var også tæt på at komme til en stor scoringsmulighed, da han tog bolden godt med og spænede mod mål. Han blev dog blokeret i skudøjeblikket.

Randers FC-spillerne kæmpede forbilledligt og ville vise hjemmepublikummet, at de var klar til at revanchere sidste weekend nederlag i Lyngby, hvilket blevet meget godt symboliseret af Frederik Lauenborg, der var at finde i startopstillingen. Han leverede nemlig et fantastisk returløv, indhentede Jeppe Okkels, som han gik på kroppen af og tog bolden fra. Træningen i styrkelokalet det seneste år har båret frugt. De ni ekstra kilo har givet den elegante midtbanespiller mere rå- og duelstyrke.

Den centrale midtbanes hårde arbejde og muskelkraft gav også de offensive spillere gode arbejdsbetingelser. Emil Riis fandt efter 39 minutter Saba Lobjanidze med en fantastisk tværpasning, hvorefter den vævre georgier udfordrede og trak op til afslutning. Hans forsøg blev dog dirigeret til hjørnespark.

Halvlegens sidste chance var med omvendt fortegn. Saba Lobjanidze sendte et ’papegøje’-spark på tværs og fandt en fremadstormende Emil Riis. Den unge angriber fik sat sig selv godt op og trykket resolut af, men afslutningen sad lige på keeperen, der dog måtte bruge to forsøg på at holde fast i bolden.

En god og begivenhedsrig første halvleg set med Randers FC-briller.

Perfekt start på 2. halvleg
2. halvleg startede også med Randers FC i den dominerende rolle. Frederik Lauenborg fik også anden halvlegs første chance, men bankede desværre bolden over mål.

Saba Lobjanidze har scoret en del mål i Randers FC-trøjen, men efter 50 minutter blev han noteret for et af de mere ”lette” af slagsen.  Et højt Randers FC-pres resulterede nemlig i en stor fejl i Silkeborg-forsvaret, hvor Saba prikkede bolden fra en forsvarer og ind i mål efterfølgende til 2-0.

I de følgende minutter var der flere optræk til gode Randers FC-muligheder til Egho, Saba og Riis. Der manglede dog lige den sidste skarphed og præcision i aktionerne.

Silkeborg kom til meget få chancer, men de havde en stor en af slagsen, da Ronnie Schwartz kom på skudhold i det 79. minut. Heldigvis kom Patrik Carlgren heroisk ud af Randers FC-målet og gjorde sig bred, så Schwartz plaffede bolden i hovedet på den svenske ankermand.

Indskiftede Kasper Høgh burde have lukket kampen, da han efter 85 minutter blev sendt i dybden. En skidt førsteberøring gjorde dog afslutningsvinklen spidst, og hans forsøg gik forbi mål. Marvin Egho fik til allersidst muligheden alene med keeperen, men hans afslutning blev reddet, og mere blev der ikke scoret i kampen, der altså endte med en solid 2-0-sejr til Randers FC på to mål af Saba Lobjanidze.

Næste kamp er i Sydbank Pokalen på onsdag den 4. september, hvor vi skal have pokalrevanche i Kolding kl. 19.00. Derefter venter der en landskampspause, inden den står på udekamp i Esbjerg søndag den 15. september.

Næste hjemmekamp er mandag den 23. september mod AC Horsens.
Kampfakta:
31. minut: 1-0 Saba Lobjanidze
50. minut: 2-0 Saba Lobjanidze

Startopstillingen med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren – Björn Kopplin, Simon Piesinger, Erik Marxen, Kevin Conboy – Mikkel Kallesøe (85. Vito Hammershøy-Mistrati, Frederik Lauenborg, André Rømer, Saba Lobjanidze (87. Tobias Damsgaard) – Emil Riis (77. Kasper Høgh), Marvin Egho

Gult kort: Svenn Crone (Silkeborg IF) og Kasper Høgh (Randers FC)

Tilskuertal: 4021

Kampens spiller: Saba Lobjanidze(valgt af fansene via Randers FC-app’en)

Kampsponsor: Top-Rengøring

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images