Frederik Due forlader Randers FC

Randers FC’s reservemålmand Frederik Due har fået ophævet sin kontrakt med Randers FC og har skrevet under med en udenlandsk klub.

Siden sommeren 2016 har Randers FC-truppen haft glæde af målmand Frederik Due, som kom til klubben fra HB Køge i 1. division. Nu er hans tid i Randers dog forbi for denne gang, da han har fået ophævet sin kontrakt og skifter til en endnu unavngivet klub i udlandet.

Skal prøve noget nyt
26-årige Frederik Due stod sin første officielle kamp kort efter sin ankomst i sommeren 2016, nemlig i sæsonpremieren på udebane mod FC Midtjylland. Runden efter var ligeledes nytilkomne Hannes Halldórsson dog at finde i buret, og her blev den islandske EM-helt, indtil han i sommeren 2018 tog på eventyr hos FK Qarabag i Azerbaijan.

Han blev afløst af svenske Patrik Carlgren, der har stået fast i efteråret og ikke givet Frederik Due udsigt til meget spilletid i Randers FC-målet. Så med udløb til sommer og et tilbud fra udlandet på hånden var Frederik Due klar til at prøve noget nyt.

– Jeg har haft det godt i Randers FC på mange parametre, hvor jeg har lært en masse og også fik min Superliga-debut. Det er dog desværre ikke gået som forventet, for jeg har savnet fast spilletid, hvilket var planen med at tage til Randers. Det får jeg muligheden for igen nu, og jeg glæder mig til at skulle prøve noget helt nyt og få nogle friske øjne på mig. Der skal dog ikke herske tvivl om, at jeg kommer til at savne klubben og personerne i og omkring den, siger Frederik Due.

I alt blev det til 12 officielle kampe i Randers FC-trøjen for Frederik Due.

Tiltro til Dakir
For sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen gav det god mening for både klubben og Frederik Due, at målmanden rykker videre allerede nu.

– Frederik Due har været et rigtigt godt bekendtskab i Randers FC både på og uden for banen. Han har kløet på og taget kampen op om pladsen i målet. For målmænd er der dog lidt sværere konkurrencevilkår, da man kun er i spil til én plads i startopstillingen, og det har Frederik lidt under i sin tid i Randers FC, hvor vi også har haft andre dygtige målmænd. Så det giver rigtig god mening for begge parter, at Frederik nu skal videre. Vi sparer nogle lønkroner, og han kan komme videre og få spilletid et andet sted, siger Søren Pedersen.

Selvom der bliver frigivet nogle midler har Søren Pedersen ingen planer om at gå på jagt efter en afløser for Frederik Due. For afløseren er allerede i truppen.

– Vi har i Jonas Dakir en rigtig ung, dygtig målmand, som har udviklet sig meget siden han rykkede op fra ungdomsafdelingen for et par sæsoner siden. Han har allerede stået nogle solide pokalkampe, så nu gælder det for ham om at bygge på og fortsætte udviklingen, så han kan ånde Patrik Carlgren i nakken i fremtiden.  Han skal vise, at han nu er klar til at være næste mand i linjen, og det har vi stor tiltro til, at han kan, fortæller Søren Pedersen.

Afskeden med Frederik Due betyder, at U19-holdets Johannes Frahm nu er tredjemålmand i klubben og står klar, hvis der skulle opstå skader eller karantæner. Han bliver derfor mere involveret i den daglige træningen, hvilket kan lade sig gøre på grund af det gode samarbejde med Tradium, hvor han går på HHX-linjen, så det ikke går ud over hans skolegang.

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images