Flot udebaneskalp over tophold til U17

For blot få dage siden vandt Randers Freja FC’s U17-ligahold en flot 4-1 sejr i Haderslev over SønderjyskE. Tirsdag aften skulle U17-drengene så forsøge at bygge videre på de fornemme takter fra seneste spillerunde, da de lyseblå gæstede et af ligaens tophold, nemlig FC Midtjylland.

Ulvene fra Midtjylland kom da også blæsende fra start og pressede i det første kvarter af kampen Randers Freja FC i bund. Gæsterne fra Randers formåede dog at ridde stormen af uden, at hjemmeholdet for alvor fik skabt de store chancer. Herefter begyndte de randrusianske U17-drenge at overtage initiativet i momenter og fik også skabt nogle chancer. Blandt andet havde Randers Freja FC to skud på overliggeren inden for 10 minutter. I samme periode havde kronjyderne også en god defensiv kontrol på kampen, hvor holdet til dels både lukrerede på kontraer, men fik til dels også flyttet spillet op på midtjydernes banehalvdel. Der blev dog ikke scoret i 1. halvleg, hvorfor begge mandskaber kunne gå til pause ved stillingen 0-0.

I pausen talte cheftræner Michael Ravn og resten af U17-holdet om at komme stærkt ud fra 2. halvlegs start, og det var lige nøjagtig, hvad randrusianerne gjorde. Akkurat som i Haderslev i seneste spillerunde kom Randers Freja FC enormt stærkt ud fra 2. halvlegs start og fik lavet et næsten identisk mål, da randrusianerne fik slået et indlæg fra venstrekanten og ind til Laurs Skjellerup, som headede bolden flot i det lange hjørne. Dermed var gæsterne pludselig foran med 1-0 i Ikast efter bare et minuts spil, hvilket gav de lyseblå et energiboost og en tro på, at topholdet kunne besejres på udebane. Herefter trak kronjyderne sig lidt tilbage for at stå kompakt defensivt og spille på omstillinger. Det var en klog disposition, for efter 76. minutters spil udbyggede Randers Freja FC føringen, da Laurs Skjellerup scorede på netop et kontrastød. Scoringen faldt efter en god aflevering i dybden af Frederik Brandt Jørgensen, hvorefter Laurs Skjellerup sparkede bolden uden om målmanden og i mål fra 25-30 meters afstand. I det sidste kvarter af kampen satte midtjyderne alt ind for at komme tilbage i opgøret, men et heroisk fightende Randers Freja FC-mandskab holdte stand. I denne periode kastede randrusianerne sig ind og blokerede både flere skud og indlæg fra midtjyderne. På trods af det tunge midtjyske pres i det sidste kvarter af kampen, var det faktisk gæsterne fra Randers, som var tættere på en kontrascoring til 3-0. Det sluttede dog med en 2-0 sejr til Randers Freja FC på udebane over FC Midtjylland, hvilket cheftræner Michael Ravn naturligvis var godt tilfreds med.

– Vi havde på forhånd aftalt, at vi skulle matche dem på at være kollektivt stærkere og mere disciplineret, og det må jeg sige, at vi leverede. Det var en mandfolkepræstation. At vinde over en modstander fra toppen af tabellen på udebane og spille til nul, det var noget der kunne vække glæde i omklædningsrummet bagefter, skal jeg hilse at sige, fortæller Michael Ravn, der dog stadig mener, at der er plads til forbedring.

– Der er stadig nogle ting, vi skal arbejde på at forbedre. Vi kan stadig godt forbedre os i en del facetter af spillet, specielt på bolden. Og det skal vi have arbejdet på frem mod vores kamp mod Brøndby på lørdag. Vi skal blive ved med at flytte os, konstaterer Michael Ravn.

Kampfakta:
FC Midtjylland – Randers Freja FC 0-2 (0-0)

0-1 Laurs Skjellerup (46.)
0-2 Laurs Skjellerup (76.)

Startopstilling med ændringer undervejs:
Jonas Pilgaard Langballe, Viktor Frantsen, Oliver Holm Schmidt, Phillip Riewerts, Søren Holt Andersen, Oliver Bjerrum Jensen, Frederik Brandt Jørgensen (84. Nikolai Arenshøj), Jeppe Kudsk (61. Karl Dreier Leth), Viktor Tøttrup Klith (37. Laurs Skjellerup), Victor Msabaha, Andreas Pisani Laugesen.

Skrevet af: Martin Albrechtsen