Finsk landsholdsangriber til Randers FC

Randers FC forstærker angrebet med 26-årige Eero Markkanen, der er lejet i svenske AIK for resten af sæsonen.

Førsteprioriteten i vinterens transfervindue har været at finde en angriber med fysik, der kan gøre angrebet mere komplet. Ham håber Randers FC nu at have fundet i den fysisk stærke finne Eero Markkanen.

– Vi er utroligt glade for at kunne tiltrække en angriber af Eeros type, som vi har manglet oppe på angriberpositionen. Det er rigtigt positivt, at vi kan tiltrække en spiller som ham, der tidligere har vist, at han kan præstere på et højt niveau, men som samtidig også er sulten efter at komme på rette kurs igen. Vi håber, at det kan blive til et lykkeligt ægteskab det næste halve år og måske også længere end det. Men nu skal han lige have lov til af falde til og komme ind i rytmerne i klubben, siger Randers FC-direktør Michael Gravgaard.

Gravgaard er glad for, at det er lykkedes så tidligt i transfervinduet at hente en forstærkning ind på positionen oppe foran.

– Det betyder meget, at Eero nu får muligheden for at komme med ind fra uge to i vinteropstarten og lære holdet og trænerne at kende. Det øger sandsynligheden for Eero med sine kvaliteter kan hjælpe holdet fra starten af sæsonen, end hvis det havde været på transfervinduets sidste dag. Eero er en noget andet type, end vi har i forvejen. Han er en stor ”dreng”, men han er samtidig rimelig hurtig og boldfast. Og så har han tidligere vist, at han ved, hvor målet står. Så vi glæder os til at se ham i den lyseblå trøje, lyder det fra Gravgaard.

Eero Markkanen er lejet for resten af sæsonen i svenske AIK, hvorfra han har været udlejet til 2. Bundesliga-klubben Dynamo Dresden i det sidste halve år. Her blev det dog ikke til meget spilletid. Nu håber han, at han kan få kickstartet målscoringen og fodboldglæden i Randers FC.

– Jeg er virkelig spændt på at komme i gang i Randers og være med til at få vendt udviklingen, så klubben kan komme tilbage på rette kurs. Der venter en masse hårdt arbejde forude, og jeg vil give alt, jeg har, for at det skal lykkes, siger Eero Markkanen.

Fakta:
Navn: Eero Markkanen
Alder: 26 år
Nationalitet: Finsk
Position: Angriber
Højde: 1,97 m
Tidligere klubber: JJK, ViPa, Warkaus JK, HJK, AIK, Real Madrid, RoPS, AIK, Dynamo Dresden
Landskampe: 10 A-landskampe for Finland

 

Skrevet af: Kristian Fredslund