Fantastiske, sommersjove dage i Randers FC

Tirsdag til torsdag havde banerne ved Cepheus Park Randers besøg af 35 unge mennesker med særlige behov. De havde nogle dejlige dage i Randers FC’s rammer.

Der har været fart over feltet de seneste dage i området ved Cepheus Park Randers. Det er dog ikke 3F Superliga-spillerne, som har været aktive, da de er gået på ferie, men derimod 35 unge mennesker fra specialskoler og specialklasser i Randers Kommune.

Tirsdag til torsdag var der planlagt fodbold- og aktivitetsdage for dem på banerne på Viborgvej. Her trænede de fodbold til den helt store guldmedalje, men havde samtidig også plads til en masse leg i hoppeborge og andre sjove og lærerige aktiviteter.

I løbet af de tre dage var Randers FC-spillerne Björn Kopplin, Tosin Kehinde og Issah Salou også forbi for at skrive autografer og trille lidt bold med deltagerne. Den mest populære Randers FC-personlighed var dog maskotten McAnders, som fik en masse kram og highfives af de glade unge mennesker.

– Det har været fantastisk at se de her glade børn og unge mennesker hygge sig med verdens bedste legetøj, nemlig fodbolden. Vi er stolte over at kunne lægge hus til et arrangement som dette, der giver så meget mening, siger Randers FC-direktør Henrik Jørgensen.

Allerede den første dag kom deltageren Sebastian til skade med sin fod efter blot 10 minutter. Han kom dog tilbage på sidstedagen for at sige hej. Her havde klubben sørget for, at han fik sin yndlingsspiller Marvin Eghos kampbårne trøje med hjem som en lille ’god bedring’-gave. Det skabte stor glæde hos den unge mand.

Derudover var freestyle-spilleren Ole-William forbi om torsdagen for at vise bold-tricks og spille panna med deltagerne. Et spil, hvor det gælder om at lave tunnel på modstanderen. Det blev der meget sjov ud af, og deltagerne syntes, at det var en fest. Alt i alt havde de haft nogle rigtig gode dage.

– Det har været nogle fantastiske dage. Ungerne har hygget sig både med dem de kendte i forvejen, men der er også dannet nye venskaber. Det har været fantastisk at følge udviklingen på de her børn, selvom det kun har været tre dage, vi har været samlet, så har de fået en masse succesoplevelser med hjem. Vi har fået masser af positive tilbagemeldinger fra forældre, der har fået nogle trætte og glade børn hjem, så det må siges at have været en stor succes. Derudover har Randers FC været fantastiske til at stille profiler til rådighed, selvom de havde ferie. Det var blandt andet fantastisk, at Thomas Thomasberg kiggede forbi og stod på mål, for ungerne elskede det, fortæller campleder Rasmus Skovbo.

Fra Randers FC’s side skal der lyde en stor tak til alle de ledere, der har deltaget og gjort et stort stykke arbejde. Derudover vil vi gerne sige tak for samarbejdet til Randers Kommune og DGI. Du kan se billeder fra dagene på Randers FC’s Facebook-side.

Arrangementet er en del af sommersjov i Randers Kommune, der er økonomisk støttet af en pulje fra Social- og indenrigsministeriet. Formålet med puljen er at skabe gode sommeraktiviteter for børn og unge mellem 6 og 17 år. Aktiviteterne henvender sig både til børn og unge bredt set rundt om i kommunen og til socialt udsatte børn og deres familier. Find de åbne aktiviteter på www.randers.dk/sommersjov

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Martin Ries, Jakob Lerche Fotografi