Fakta før Vendsyssel-kampen

På søndag kl. 12.00 mødes Vendsyssel FF og Randers FC i Superligaens 19. spillerunde. En vigtig kamp for Randers FC, der med en sejr kan komme ni point foran Vendsyssel FF og dermed skabe et hul ned til bunden af rækken. Det kræver dog en solid holdindsats mod et opportunistisk Vendsyssel-mandskab, der i midtugen fik en flot skalp, da de på udebane slog FC Nordsjælland ud af Sydbank Pokalen.

Randers FC har ikke tidligere mødt Vendsyssel FF på udebane, men vi har mødt FC Hjørring, som klubben hed tidligere. I maj 2012 blev det til en Randers FC-sejr på 2-0 i 1. division på mål af Oliver Feldballe og Ronnie Schwartz. På hjemmebane har vi dog mødt dem tidligere på sæsonen i runde 10, hvor det blev til en Randers FC-sejr på 2-0.

Her følger lidt mere fakta/statistik:
– Vendsyssel FF har som det eneste hold endnu ikke holdt målet rent på hjemmebane i Superligaen i denne sæson.

– Randers FC har vundet to kampe i træk på udebane i denne sæson. Vi har ikke vundet tre udekampe i træk siden februar 2015.

– Vendsyssel FF er det eneste hold i Superligaen, der ikke har lukket mål i det første kvarter af kampen.

– Randers FC’s Marvin Egho har scoret i to kampe i streg efter ikke at have scoret i sine første ni kampe for klubben.

– Jonas Bager er den spiller i Superligaen, der har erobret flest bold i sæsonen. Hele 50 gange har den solide midterforsvar opsnappet bolden.

– Tre Randers FC-spillere har spillet i alle 18 Superliga-kampe i indeværende sæson. Det drejer sig om Patrik Carlgren, Johnny Thomsen og Saba Lobjanidze.

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images