EUROPEAN FOOTBALL FOR DEVELOPMENT NETWORK

Randers FC har siden 2018 været medlem af den pan-europæiske CSR-interesseorganisation EFDN, The European Football for Development Network.

EFDN blev officielt stiftet i 2014, hvor syv europæiske fodboldklubber mødtes uformelt for at udveksle erfaringer på CSR området i hver deres lokalområde. NAC Breda (Holland), Feyenoord Rotterdam (Holland), Fulham FC (England), KAA Gent (Belgien), Valerenga Fotball (Norge), Anorthosis Famagusta (Cypern) og Tottenham Hotspur (England) dannede herefter EFDN som en NGO under hollandsk lov (EFDN har hovedsæde i Breda).

Interessen for at samarbejde på tværs af landegrænser steg lynhurtigt, da flere og flere europæiske fodboldklubber fattede interesse for at arbejde med sociale og samfundsmæssige projekter. Medlemsskaren i EFDN steg eksplosivt, og i 2018 søgte Randers FC om optagelse på baggrund af de CSR-erfaringer, som klubben havde på det tidspunkt. I dag består EFDN af over 100 europæiske fodboldklubber, der alle samarbejder om at gøre fodbolden til katalysator for projekter, der er til gavn for de europæere, der af den ene eller anden årsag oplever skyggesiden af tilværelsen. Men hvor fodbolden kan være den samlende faktor, der får mennesket og klubben til at arbejde henimod fælles mål.

Læs mere om EFDN på www.efdn.org


I 2018 blev Randers FC medlem af den pan-europæiske interesseorganisation inden for CSR, The European Football for Development Network, EFDN.

VERDENSMÅL