En magtfaktor i dansk fodbold kommer på besøg

Søndag kl. 20.00 er der dømt søndagsaften-bold på Cepheus Park Randers, hvor vi har fornøjelsen at tage imod 3F Superligaens suveræne førerhold fra FC Midtjylland.

En modstander, vi ikke ligefrem har verdens bedste statistik imod – men som bekendt er dårlige statistikker til for at blive brudt – det beviste gutterne så sent som i søndags, hvor det efter 12 kampe uden sejr på Casa Arena blev til den første Superliga-udesejr over AC Horsens nogensinde.

Så lad os bare nedlægge endnu en tung statistik i aften – vi er i hvert fald helt overbeviste om, at Thomasbergs udvalgte nok skal gøre det vanskeligt for Superligaens duks – og dermed forhåbentlig sikre en perfekt afslutning på 2020’s første forårs-uge…

Det er i øvrigt ikke kun Randers FC, der har det vanskeligt mod FC Midtjylland, der, siden klubben så dagens lys i 1999, har udviklet sig til en ubestridt magtfaktor i dansk fodbold med et spillerbudget, der herhjemme kun overgås af de forsvarende danske mestre fra FC København.

Det har klubben også sat en tyk streg under i den netop overståede vinterpause, hvor den har forstærket en i forvejen skræmmende stærk trup med et firkløver fra øverste hylde, nemlig Anders Dreyer, hentet i engelske Brighton, Lasse Vibe, hentet i IFK Göteborg, Dion Cools, hentet i Club Brügge, og en for os meget velkendt Ronnie Schwartz, hentet i Silkeborg IF.

Til at stå i spidsen for FC Midtjyllands stjerneparade af spillere finder vi Brian Priske, der tilbage i august sidste år blev forfremmet fra assistenttræner til midlertidig cheftræner, da den daværende cheftræner, Kenneth Andersen, ikke ønskede at fortsætte på den post. Den udfordring har Priske grebet så fornemt, at klubben i slutningen af november tilbød ham jobbet på permanent vis. Siden har han gennemført et mindre generationsskifte og samtidig skabt flotte resultater. Respekt for det!

Herfra skal der lyde et stort velkommen til FC Midtjylland.

Pøj, pøj i mesterskabsræset, men der er ingen hjælp herfra – også selvom statistikken er på jeres side…

Du kan købe billet til opgøret på https://billet.randersfc.dk

Skrevet af: Jesper Bøss
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images