Emil Riis vender hjem til Randers FC

Den talentfulde angriber Emil Riis Jakobsen vender tilbage til Randers FC efter tre lærerige år i engelske Derby County.

I sommeren 2015 blev Emil Riis Jakobsen, et produkt af Randers Frejas og Randers FC’s talentarbejde, som bare 17-årig solgt til den engelske storklub Derby County.

Nu vender den 19-årige angriber tilbage til Randers FC for at få gang i seniorkarrieren, som han har snuset til i forårssæsonen, hvor han har været udlejet til hollandske VVV Venlo.

– Det har været en rigtig lærerig tid i Derby, der har et kæmpe setup på ungdomsfronten. Det er en stor klub, som lige præcis missede oprykningen til Premier League, så det er også et sted, hvor der er enorm konkurrence. Derfor er det en perfekt mulighed for mig at komme tilbage til Randers, hvor jeg kender rammerne og menneskerne, så jeg kan udvikle mig yderligere og forhåbentlig bidrage med nogle mål, siger den unge angriber, der i ungdomstiden bankede mål ind i de bedste danske rækker.

I Randers FC står man klar med åbne arme til at tage imod Emil Riis Jakobsen, der i U17-ligasæsonen 2014/15 scorede hele 24 mål i 26 kampe og som i tiden i Derby scorede for deres U23-hold mod modstandere som Manchester United, Chelsea, Arsenal og Manchester City.

– Det er en modnet ung mand, der vender tilbage til det randrusianske en masse erfaringer rigere. Han har fået en god og hård fodbolduddannelse i et stort setup i Derby, hvor konkurrencen er rigtig stor og meget få slipper igennem nåleøjet. Vi er virkelig glad for, at vi har fået muligheden for at få ham hjem og bygge videre på ham, så han kan få forløst sit potentiale som målscorer i Randers FC. Der er ingen tvivl om, at Emil har et virkelig stort potentiale, fortæller Søren Pedersen.

Emil Riis Jakobsen har skrevet under på en 3-årig kontrakt med Randers FC.

Fakta:
Emil Riis Jakobsen, 19 år
Angriber
190 cm
Tidligere klubber: Hobro IK, Randers Freja, Derby County, VVV Venlo
10 kampe og 2 mål for danske ungdomslandshold (U16, U17 og U19)

Skrevet af: Martin Albrechtsen