Emil Riis solgt til Preston North End

Randers FC har solgt topscorer Emil Riis til Championship-klubben Preston North End FC.

Et af klubbens egenudviklede talenter tager endnu engang turen over Nordsøen for at prøve sit talent af i engelsk fodbold. Topscorer Emil Riis er nemlig blevet solgt til Preston North End FC, der huserer i den næstbedste engelske række, the Championship.

– Emil har naturligvis tiltrukket meget interesse. Sådan er det jo med målscorere, der præsterer både på klub og ungdomslandsholdniveau. Derfor har vi hele tiden vidst, at et salg kunne være et emne i det her transfervindue. Vi har dog været opsatte på, at det skulle være det rigtige for såvel Emil som os, og her var det tilbuddet fra Preston, som var mest attraktivt. Vi er stolte over, at klubben endnu engang kan skyde et af vores talenter afsted og ønsker Emil held og lykke med endnu et engelsk eventyr, siger sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen.

Randers FC fik i forårssæsonen lavet en ny fire-årig aftale med Emil Riis, hvilket havde ekstremt høj prioritet for den sportslige ledelse.

– Vi fik lavet en del vigtige forlængelser i forårssæsonen, og det er en stor del af vores strategi. Vi skal sørge for, at spillerne er så glade for at være her, at de vil forlænge. Samtidig ved de så også, at de kan komme videre, når det rigtige tilbud kommer. Det er salget af Emil Riis et godt eksempel på, siger Søren Pedersen.

Riis har været i målform i kalenderåret 2020 og med hans afgang kigger Randers FC efter spillere, der kan styrke offensiven på holdet.

– Salget betyder selvfølgelig, at vi skal have fundet en erstatning for Emil. Vi har stor tiltro til vores offensive kræfter i truppen, men vi skal have fundet et par spillere, der kan være medvirkende til, at vi fortsat kan skabe mange chancer og score mange mål. Det er vores helt store fokus lige nu, siger Søren Pedersen.

Det er ikke første gang, at Emil Riis skal stifte bekendtskab med engelsk fodbold. Tilbage i 2015 solgte Randers FC den daværende ungdomsspiller til Derby County, hvor Riis var på kontrakt indtil 2018. Herefter blev destinationen endnu engang Randers FC, som han nu igen forlader med blandede følelser.

– Randers FC betyder virkelig meget for mig. Det er min klub i Danmark, og jeg er virkelig glad for, at jeg har kunnet give så meget tilbage til klubben. Min ambition har dog hele tiden været at komme afsted igen, og at det er en retur til England, er helt perfekt for mig. Jeg glæder mig til mit nye eventyr, men vil savne Randers FC og alt omkring klubben, siger Emil Riis.

Emil Riis scorede 18 mål i 72 kampe for Randers FC. Han har skrevet under på en fireårig kontrakt med Preston North End.

Emil Riis:
Fødselsdato: 24. juni 1998 (22 år)
Tidligere klubber: Hobro IK, Randers Freja, Derby County, VVV Venlo
Landskampe: 14 kampe / 3 mål (U16, U17, U18, U19 og U21)

 

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images