Eghos overtidsscoring sikrede samlet sejr

Efter en aften hvor det meste var stolpe ud, dukkede Marvin Egho op i slutsekunderne og sikrede Randers FC 1-1 og dermed videre avancement i Europa Playoff.

Det var en vanvittig forløsning. Randers FC’s udebaneafsnit var i ekstase og målscorer Marvin Egho blev tiljublet til den helt store guldmedalje. Første mand var Björn Kopplin, der med et wrestling-lignende greb væltede den østrigske målhelt til jorden. Udligningen til 1-1 var helt fortjent og betyder nu, at Randers FC på fredag drager til Brøndby for at spille om en plads i Europa.

Kampen startede rodet med en masse duelspil og for det meste chancer efter omstillinger. Frederik Lauenborg fik den første af slagsen, da han fik stukket afsted fra AGF-forsvaret, men hårdt presset sparkede han bolden over mål med sit kolde højreben.

Saba Lobjanidze var her, der og alle vegne i den første kamp, og han fortsatte den gode form i dagens kamp. AGF virkede dog en smule mere opmærksomme på ham, men hans fart og teknik gjorde, at han spillede sig selv i flere gode skudpositioner. Midtvejs i anden halvleg havde han to gange gode forsøg, men Kamil Grabara (som AGF-fansene kårede til deres bedste spiller) leverede flotte redninger på forsøgene. Grabara var AGF’s klart bedste mand og efter 31 minutter parerede han et hovedstødsforsøg fra Marvin Egho til hjørnespark.

AGF havde også muligheder i slutningen af 1. halvleg. Mustapha Bundus forsøg blev rettet af, mens Casper Højer tordnede en afslutning over mål.

I det 51. minut virkede det som om, at der var nedkastet en forbandelse ifht. at få en Randers FC-scoring. Marvin Egho sled sig flot fri og fik sendt bolden mod mål. Kamil Grabara reddede endnu engang østrigerens forsøg, men var helt væk på returen, der faldt til Benjamin Stokke små fem meter fra mål. Stokke kunne dog ikke kontrollere den hoppende bold og bankede bolden over mål med højrestøvlen.

Randers FC var den dominerede part og burde have været foran, men ud af ingenting blev der peget på pletten. Johnny Thomsen løb tilfældigt ind i en AGF’er, der dog ikke var i nærheden af at nå bolden, som var på vej ud over baglinjen. Men Jens Maae dømte straffe, og det sparkede indskiftede Tobias Sana sikkert i kassen, og så var AGF i det øjeblik videre på reglen om udebanemål.

Det var dog en fornøjelse at se, hvordan Randers FC-spillerne knoklede på. Det var ikke altid lige kønt, men de kæmpede for sagen. Saba Lobjanidze trak ind i banen i vanlig stil og fyrede kanonen efter 72 minutters spil. Endnu engang var Kamil Grabara dog i hopla, da han fik fingerspidserne på bolden, der efterfølgende prellede af på overliggeren.

Det lignede en AGF-sejr for første gang siden 2015, men pludselig dukkede formstærke Marvin Egho op og sparkede bolden fladt i kassen til 1-1 med cirka 20 sekunder tilbage på stadionuret.

Fantastik arbejde af Randers FC-drengene, der på intet tidspunkt kastede håndklædet i ringen. Nu venter der den afgørende kamp på udebane mod Brøndby fredag den 31. maj kl. 19.00

Startopstillingen med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren – Johnny Thomsen (80. Mads Aaquist), Jonas Bager, Erik Marxen, Björn Kopplin – Mikkel Kallesøe, Frederik Lauenborg (67. Kasper Enghardt), Nicolai Poulsen, Saba Lobjanidze – Benjamin Stokke (69. Emil Riis), Marvin Egho

Gult kort: Jonas Bager (Randers FC), Jakob Ankersen (AGF), Mustafa Amini (AGF), Kasper Enghardt (Randers FC)

Tilskuertal: 12310

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Lars Rønbøg. Getty Images