Dyrt nederlag til U19 i Hvidovre

Det blev en dyr kamp for Randers Freja FC’s U19-drenge i Hvidovre, da holdet lørdag fik sendt to spillere på hospitalet samtidigt med, at de tabte 2-0.

U19-holdet var på forhånd klar over Hvidovre IF’s fysik og meget aggressive spillestil i forhold til deres genpres, dobbeltpres og duelspil. Randrusianerne formåede et stykke henad vejen at tackle hjemmeholdets tryk. Efter 32. minutter scorede Hvidovre dog til 1-0 efter en situation, hvor Randers Freja FC’s defensiv ikke var helt afstemt. U19-drengene havde tilmed et par muligheder for at stoppe angrebet, der førte til målet, inden det for alvor blev farligt. Herefter var det lidt op ad bakke for gæsterne fra Randers, da hjemmeholdet pludselig fik en voldsom tro på egne evner. Alligevel formåede de lyseblå at få samlet sig, og de var lige ved at få udlignet til 1-1, da Jonas Graversen sparkede et frispark direkte på overliggeren. Kort før pausen var der dog dårligt nyt for U19-holdet, da styrmand og anfører Marco Vesterholm, som ellers lige var vendt tilbage efter en længere skadesperiode, desværre blev skadet igen. Vesterholm besøgte Randers Sygehus, da holdet kom hjem, hvor han fik konstateret en revne i menisken. Randers Freja FC gik til pause bagude med 1-0.

Fra anden halvlegs start kom U19-holdet højere op i deres pres. Holdet havde dog svært ved at finde de rette løsninger, flytte bolden hurtigt nok og vinde duellerne. Og hver gang der var tilløb til for alvor at blive farlige foran mål, fik Hvidovre stoppet randrusianerne med små irriterende frispark. Det var tydeligvis en del af hjemmeholdets gameplan at spolere Randers Freja FC’s flow med en masse spilstop. På trods af dette lykkedes det gæsterne fra Randers at få udlignet til 1-1, da Majaliwa fik prikket bolden i mål. Selvom dommeren stod godt placeret i situationen, kiggede han alligevel ud på linjedommeren, som vinkede for frispark til Hvidovres målmand, hvorefter dommeren besluttede sig for at underkende målet. Det var en ærgerlig kendelse for gæsterne, som efter at have set episoden igennem på video efterfølgende kunne konstatere, at der ikke var skyggen af frispark.
Et uheld kommer sjældent alene, siger man, og det måtte randrusianerne også sande, da Jonas Graversen, som tidligere har været ude i en længere periode med hjernerystelse, i anden halvleg besvimede og faldte om i græsset efter en hovedstødsclearing. Spillet var herefter stoppet i 20 minutter og blev først genoptaget, da en ambulance havde fragtet Graversen på hospitalet. Graversen fik senere konstateret en hjernerystelse. Spilstoppet brugte randrusianerne til at få organiseret sig og valgte herefter med en ekstra midtbanespiller at have en mere offensiv tilgang i håb om at få bedre fat i kampen. Denne taktik lykkedes ikke 100% for Randers Freja FC, og desværre scorede hjemmeholdet kort tid efter til 2-0. Ved denne scoring kunne man endnu engang sætte spørgsmålstegn ved dommerpræstationen, da en af Randers Freja FC’s centrale forsvarsspillere tydeligvis blev skubbet i forbindelse med scoringen.
På trods af denne modgang formåede gæsterne fra Randers at holde skruen i vandet i forhold til at jagte en scoring. Selvom de lyseblå blev farlige på standardsituationer mod kampens afslutning, lykkedes det dog ikke at få scoret, hvorfor kampen sluttede med et 2-0 nederlag til Hvidovre.

– Vores offensiv skaber ikke helt det, vi gerne vil i dag. Vi havde lidt problemer med at sætte vores offensive spillere op. Også i vores forsvarsspil og erobringsspil skal vi blive bedre. Det er noget, vi skal arbejde rigtig meget på, fortæller cheftræner Per Sørensen.

– Det har ikke helt været den start på sæsonen, som vi havde ønsket os. Mange af holdene har også læst os og på lektien i forhold til vores offensiv, omstillinger og fart på siderne. De har været gode til at lukke os ned, så vi skal finde nogle andre løsninger og blive meget bedre på bolden, erkender Per Sørensen, der dog er tilfreds med de fire U17-spillere som var med i Hvidovre.

– De fire unge U17-spillere, som vi havde med i dag, gjorde et rigtig fint indtryk. U17-målmand Jonas Pilgaard Langballe stod blandt andet samtlige minutter i mål, da vores normale førstevalg Johannes Frahm ikke blev klar til kampen.

Næste gang U19-holdet skal i aktion er lørdag den 30/03-2019 hjemme mod Næstved kl. 14.15.

Kampfakta:
Hvidovre IF- Randers Freja FC 2-0 (1-0)

1-0 Fredrik Carlsen (32.)
2-0 Paul Ngongo Iversen (74.)

Startopstilling med ændringer undervejs:
Jonas Pilgaard Langballe, Christoffer Petersen, Oliver Overgaard Olesen, Jonas Graversen (71. Frederik Brandt Jørgensen), Thomas Sønnichsen, Marco Vesterholm (39. Søren Holt Andersen), Majaliwa Msabaha, Mads Rohde Sørensen (62. Laurs Skjellerup), Oliver Bundgaard Kristensen, Tobias Klysner, Jesper Steendahl,

Skrevet af: Martin Albrechtsen