Dramatisk affære ender med storsejr til Randers FC

Randers FC sikrede sig for fjerde gang i træk tre point efter et hektisk opgør i Aalborg, hvor Patrik Carlgren blandt andet måtte tage sig af et straffespark.

I 3F Superligaens 11. spillerunde var Randers FC på besøg på Aalborg Portland Park. Randers FC skulle forsøge at hente den fjerde 3F Superligasejr på stribe.

Kampen startede med et aggressivt Randers FC-mandskab, der allerede inden kampen rundede et minut tilspillede sig et frispark på kanten af feltet. Det blev lagt ind til Kevin Conboy, der afsluttede på mål.

Et minut senere spillede Simon Piesinger en lang aflevering fra egen banehalvdel til Emil Riis, men en AaB-spiller fældede ham i feltet, før han nåede til afslutning. En aktion der med Randers FC-øjne godt kunne have givet et straffespark.

De næste 10 minutter bølgede det lidt frem og tilbage uden de store chancer, og med 20 minutter spillet var det på boldbesiddelse en meget lige kamp. Randers FC havde dog overtaget i duellerne og skabte mange potentielle muligheder. Blandt andet blev et hjørnespark fra Saba smidt ind i feltet, hvor Rømer var tæt på at sætte den i kassen, men Jacob Rinne stod, hvor han skulle og afværgede situationen.

Randers FC stillede sig højere på banen og øgede presset på de bolchestribede, og efter 28 minutter gav det pote. Erik Marxen sparkede på et hjørnespark bolden ind i det forreste område af feltet, hvor Marvin Egho steg til vejrs, satte panden på bolden, og bragte Randers FC foran med 0-1.

Kort tid efter modtog Marvin Egho bolden ude på den ene side og smed et fladt indlæg ind i det lille felt til Mikkel Kallesøe, der desværre afsluttede ved siden af målrammen.

Efter scoringen satte Randers FC sig mere på spillet og havde fin kontrol på kampen. Først i halvlegens sidste minutter begyndte AaB at vise lidt tænder og trykke på, men stillingen forblev 0-1 til pausen.

Kampens anden halvleg startede noget mere ukontrolleret fra Randers FC. Aalborggenserne kom ud af omklædningsrummet med blod på tanden og satte kronjyderne under pres.

Efter 57 minutter spillede AaB et indlæg ind feltet, og i kampen om bolden ramte Erik Marxen bolden med armen, og dommeren fløjtede straffespark til AaB.

AaB’s Iver Fossum gik til straffesparkspletten og sparkede til læderet, men Patrik Carlgren gik til den rigtige side og reddede Randers FC fra en udligning.

Efter straffesparket kæmpede Randers FC-spillerne dog stadig med at modstå presset og få styr på kampen igen. På flere frispark og hjørnespark blev AaB ved med at være farlige, men med et kvarter tilbage manglede slutproduktet stadig fra AaB-spillerne.

Det gjorde det til gengæld ikke fra Randers FC. Efter 76 minutter spillede Kevin Conboy en flad bold på tværs af feltet til Saba Lobjanidze, der fra en halvspids vinkel lige fik sparket bolden ind bag AaB’s Jacob Rinne og bragte Randers FC på 0-2.

Og med blot to minutter tilbage af den ordinære spilletid lukkede Randers FC kampen. Mikkel Kallesøe modtog bolden i løb direkte mod mål. Med en flad kølig afslutning øgede den 22-årige midtbaneslider føringen til 0-3, hvilket også blev kampens slutresultat.

Kampfakta:

AaB vs. Randers FC

Startopstilling med ændringer undervejs:

Patrik Carlgren – Björn Kopplin, Simon Piesinger, Erik Marxen, Kevin Conboy – Mikkel Kallesøe, André Rømer, Frederik Lauenborg (80. Mathias Nielsen), Saba Lobjanidze (87. Vito Hammershøy-Mistrati) – Emil Riis (65. Johnny Thomsen), Marvin Egho

Gule kort: Jores Okore (AaB), Björn Kopplin (Randers FC), Frederik Børsting (AaB), Patrik Carlgren (Randers FC), Mathias Ross Jensen (AaB), Saba Lobjaindze (Randers FC)

Kampens spiller: Patrik Carlgren (valgt af fansene via Randers FC-app’en)

Næste kamp er på søndag den 6. oktober kl. 16.00 mod rivalerne fra AGF.

Du kan købe billet til den kamp her.

Skrevet af: Helena Lillelund
Foto: Lars Ronbog, Getty Images