Den Gule Fare eller?

De kaldes Den Gule Fare, men er de nu også så farlige? Vi dykker ned i klubben AC Horsens, for at klargøre hvilken modstander det er, vi skal møde i sæsonpremieren søndag. 

Randers FC tørner sammen med AC Horsens på udebane i sæsonpremieren søndag. De seneste fire gange vi har gæstet AC Horsens hjemmebane i Superligaen, har vi hindret AC Horsens i at få en hjemmebanesejr. Derfor er der meget på spil, når vores kronjyske drenge igen skal stå i vejen for en hjemmebanesejr til AC Horsens.

Over sommeren er der kommet en ny mand ved roret i trænerstaben. Bo Henriksen offentliggjorde i slut juli, at han ikke ønsker at forlænge sin kontrakt som cheftræner i AC Horsens, og derfor har AC Horsens kigget sig om efter en afløser. I august købte de Jonas Dal fri af kontrakten med FC Fredericia, som tiltrådte cheftrænerposten med øjeblikkelig virkning på en kontrakt frem til 2023. Jonas Dal får sin trænerdebut, og forhåbentlig en udfordrende en af slagsen, når vi indtager CASA Arena Horsens.

Vores stærke defensiv skal søndag stå overfor et velkendt ansigt, nemlig den tidligere Randers FC-angriber Nicolai Brock-Madsen. Han fik sin debut i Randers FC-trøjen tilbage i sommeren 2010 i en Europa League-kvalifikationskamp mod Dudelange fra Luxembourg, hvor han scorede i den flotte 6-1 sejr. Randers FC solgte ham i sommeren 2015 til Birmingham City, men i 2019 satte han igen fodboldsstøvlerne på dansk græs, og han har sikret sig en kontrakt frem til sommeren 2021.

Emil Riis har været flyvende både i den forhenværende sæson, i forberedelserne til den kommende sæson og også på U21-landsholdet. Derfor må det siges, at AC Horsens har gjort klogt i at forstærke deres defensiv i form af to nye spillerindkøb. De har hentet højrebacken Jacob Buus i FC Fredericia på en kontrakt frem til sommeren 2023 og venstrebacken Thor Lange i Fremad Amager på en kontrakt frem til sommeren 2022. I offensiven har AC Horsens også hentet forstærkning ved at købe Lirim Qamili i Hvidovre IF på en fireårig kontrakt.

AC Horsens har haft en god opstart i forberedelserne på den nye sæson. De har spillet fem træningskampe, hvoraf de har vundet fire og spillet én uafgjort. Det kan tyde på, at de er godt rustet til at tage hul på den kommende sæson, men der er ikke nogen tvivl om, at vi vil gøre, det vi gør bedst – give dem kamp til stregen. Lad os så se om Den Gule Fare nu også er så farlig.

Skrevet af: Cecilia Anna Maul Pedersen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images