Dårlig 1. halvleg kostede dyrt for U17 mod Brøndby

For en uge siden vandt Randers Freja FC’s U17-ligahold med hele 4-1 over SønderjyskE i Haderslev. Tre dage senere slog de på udebane topholdet FC Midtjylland med 2-0. Denne lørdag eftermiddag skulle U17-drengene så i ilden for tredje gang på en uge. Hjemme på kunstgræsbanen ved Cepheus Park Randers skulle holdet forsøge at bygge videre på de gode takter mod dagens modstander fra Brøndby IF.

Det var dog gæsterne fra Vestegnen som kom bedst ud af startblokken. Brøndby satte sig på opgøret i 1. halvleg og trykkede randrusianerne tilbage på egen banehalvdel. De lyseblå havde svært ved at sætte noget spil sammen, svært ved at løse Brøndbys høje presspil, og havde nok at se til med blot at parere gæsternes angreb. Hjemmeholdet blev tilmed også domineret i duelspillet, hvilket man ikke skal gøre mod Brøndby. Derfor var gæsterne foran med 2-0 efter 30 minutter spil. Begge scoringer blev sat ind af Mathias Damm Kvistgaarden. Randers Freja FC var heldige med kun at være bagude med 2-0 ved pause, og generelt var det en 1. halvleg, hvor U17-drengene ikke ramte det samme energiniveau som i de to forrige kampe.

I pausen skiftede kronjyderne tre spillere for at få pustet noget ny energi ind i holdet i 2. halvleg og få skabt momentum til de lyseblås fordel. Og det så ud til at være et godt træk fra trænerstabens side, da Randers Freja FC pludselig var det toneangivende hold, og som trykkede Brøndby ned på egen banehalvdel i de første 30 minutter af 2. halvleg. Nu var det randrusianerne som vandt duellerne og fik skabt sig plads til at spille over kanterne. Hjemmeholdet var tilmed farlige på dødbolde og dygtige i presspillet. Det gode spil udmøntede sig også i en scoring, da Viktor Frandsen reducerede til 2-1 i det 65. spilleminut. Herefter var gæsterne fra Vestegnen virkelig pressede, og Randers Freja FC jagtede den udlignende 2-2 scoring. Trods flere gode muligheder lykkedes det ikke hjemmeholdet at bringe balance i regnskabet. I stedet lukkede og slukkede Brøndby kampen på en omstilling fire minutter før tid, da Christian Friedrich gjorde det til slutresultatet 3-1.

– Nu har vi spillet en uge, hvor vi har spillet 5 ud af 6 gode halvlege. Og vi har vist at ligeså snart, at vi er der rent kollektivt med vores energiniveau, så kan vi være med mod alle. Til gengæld hvis vi ikke er der, som man kunne se i den ene halvleg mod Brøndby i dag, det har vi ikke råd til, konstaterer cheftræner Michael Ravn.

– Vi vil gerne snart kunne sætte to gode halvlege sammen på hjemmebane. Det skal vi stræbe efter. Men stort cadeau til drengene for en rigtig fin uge, siger Michael Ravn.

Næste gang U17-holdet skal i aktion er lørdag den 06-04 ude mod FC København.

Kampfakta:

Randers Freja FC – Brøndby IF 1-3 (0-2)

0-1 Mathias Damm Kvistgaarden (27.)
0-2 Mathias Damm Kvistgaarden (30.)
1-2 Viktor Frandsen (65.)
1-3 Christian Friedrich (86.)

Startopstilling med ændringer undervejs:
Jonas Pilgaard Langballe, Viktor Frantsen, Oliver Holm Schmidt, Phillip Riewerts (46. Victor Msabaha), Søren Holt Andersen, Sebastian Beraque Rasmussen, Oliver Bjerrum Jensen, Frederik Brandt Jørgensen, Jeppe Kudsk (46. Andreas Pisani Laugesen), Viktor Tøttrup Klith, Laurs Skjellerup (46. Karl Dreier Leth)

Skrevet af: Martin Albrechtsen