Conboy-krøl sikrer ny Superliga-sæson

Det kom aldrig helt op at ringe i hjemmekampen mod Vendsyssel FF, der endte 1-1. Kevin Conboys udlignende scoring betyder samtidig, at Randers FC er definitiv sikret ikke at skulle i de nervepirrende nedrykningskampe.

Vendsyssel har kniven for struben i kampen for at undgå sidstepladsen i gruppen, og det var tydeligt at se fra kampens start, at de var opsatte på at jagte en sejr på Cepheus Park Randers. Det sammenbragte nordjyske oprykkerhold startede kampen bedst og havde et par optræk til gode forsøg i kampens indledning.

Første store chance tilfaldt da også Vendsyssel FF, da bolden landede ved Alhaji Kamara efter 22 minutters spil omkring straffesparkspletten. Heldigvis for Randers FC sparkede den uortodokse sierraleonske spydspids bolden over mål.

Der skulle gå 28 minutter før Randers FC viste tænder. Et langt kontraløb af André Rømer endte med et frispark, da midtbaneslideren blev nedlagt uden for feltet i højre side af Vendsyssels Tiémoko Konaté. Sidste Vendsyssel var på besøg sparkede Randers FC’s offensivprofil Saba Lobjanidze et frispark i kassen fra næsten samme afstand, og denne gang sendte han også et kvalificeret spark afsted. Denne gang var Nicolai Flø i nordjyderne mål mere vågen og fik flot reddet bolden reddet til hjørnespark.

I den anden ende var det en frisparksbold, der kort tid efter førte til kampens første mål. Alhaji Kamara steg op og pandede den perfekt leverede bold i kassen til 0-1.

Randers FC’s rutinerede venstreback Kevin Conboy fik tidligere i ugen nedsat sine karantænepoint fra sin anden advarsel i sidste rundes kamp mod AaB. Det viste sig at blive en gevinst for Randers FC i slutningen af anden halvleg lige som en chance så ud til at forpasse efter 40 minutters spil, da Vendsyssel fik afværget faren. De glemte dog at dække op for Kevin Conboys højreben, da han i feltet tog bolden over til sit ”kolde” ben og krøllede den rundt om Nicolai Flø og i mål.

Anden halvleg fortsatte med at være en lige forestilling, hvor begge hold var lige ved og næsten, men ikke kom til de helt store muligheder. Vendsyssel kunne have bragt sig foran med et kvarter igen, men Patrik Carlgren kom godt ud i fødderne på Benjamin Källman, da den finske angriber kom fri efter en kontra.

Med 10 minutter var jublen ved at bryde løs på Cepheus Park Randers, da Marvin Egho fik sidste fod på bolden efter en mislykket afslutning fra Emil Riis. Den østrigske angriber var dog akkurat lige i offside-position og målet blev derfor underkendt.

Mere blev der ikke scoret i kampen. Med det uafgjorte resultat er Randers FC definitivt sikre på at ende som nummer 1 eller 2 i gruppen og kan derfor ikke komme i de drabelige nedrykningkampe, son holdet var en del af i sidste sæson.

Næste kamp er på udebane mod Hobro IK søndag den 14. april kl. 12.00. Herefter følger to hjemmekampe på Cepheus Park Randers i påsken mod Hobro IK og AaB – hhv. fredag den 19. april og mandag den 22. april.

Startopstillingen med ændringer undervejs:

Patrik Carlgren – Johnny Thomsen, Jonas Bager, Kasper Enghardt, Kevin Conboy – Mads Aaquist (70. Björn Kopplin), André Rømer (86. Tobias Damsgaard), Nicolai Poulsen, Saba Lobjanidze – Marvin Egho, Benjamin Stokke (61. Emil Riis)

Gult kort: Nicolai Poulsen (Randers FC), Tiémoko Konaté (Vendsyssel FF), Alhaji Kamara (Vendsyssel FF), André Rømer (Randers FC), Jon Thorsteinsson (Vendsyssel FF)

Tilskuertal: 2755

Kampsponsor: Gardin Lis

Kampens spiller: Kevin Conboy  (valgt af fansene via Randers FC-app’en)

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images