Comebacket udeblev i Esbjerg

Randers FC-spillerne var igen tæt på at lave et comeback efter at have været bagud 3-0 i det vestjyske. Det endte dog med et 4-2-nederlag, da Randers FC indledte gruppespillet i Esbjerg.

Fredag aften skulle Randers FC for første gang i Gruppespillets Pulje 2.  Her skulle Randers FC krydse klinger med Esbjerg fB, der gav comeback til cheftræner Troels Bech, der har taget over i ugens løb efter, at Lars Olsen stoppede i det vestjyske.

Randers FC startede kampen fint, pressede værterne tilbage og var tæt på at blive farlige på et par dødbolde, men ud af ingenting tog Esbjerg føringen. Efter syv minutters spil forærede Randers FC-defensiven vestjyderne et mål. Et langt udspark fra Mannone snød Randers FC-forsvaret og fangede Patrik Carlgren på mellemhånd, så Mohammed Dauda i en offside position let kunne løbe forbi den svenske keeper og sparke bolden i det tomme mål. En forfærdelig start på opgøret.

Og scoringen gav esbjergenserne ild i øjnene. Kort efter var Dauda igen på færde og var tæt på at kunne udbygge føringen med et hovedstød tæt under mål og få minutter senere blev Jacob Lungi Sørensens afslutning i feltet rettet af og reddet af opstanderen.

Ondt blev værre efter 17 minutters spil, da et indlæg fra venstre ikke blev clearet af Mathias Nielsen og Patrik Carlgren og i stedet landede for fødderne af Yuri Yakovenko, der let kunne gøre stillingen til 2-0. To nemme scoringer til de trængte vestjyder, der kæmper for overlevelse i 3F Superligaen.

To minutter senere var den gamle kending Joni Kauko tæt på at udbygge med et langskudsforsøg, som Patrik Carlgren dog fik fistet over mål.

Efter 24 minutters var Mathias Greve tæt på at kunne reducere, men hans hovedstødsforsøg gik over mål.

Da klokken rundede det 27. spilleminut, blev det endnu mere festligt for Esbjerg. Et frispark blev ikke clearet og så endte bolden ved Franz Brorsson, der kunne sparke bolden i mål i det lille felt. Absurd udvikling på kampen, hvor tre meget tidlige julegaver var uddelt.

Det fik Thomas Thomasberg til at reagere og efter en halv time blev både Tosin Kehinde og Mathias Greve skiftet ud til fordel for Frederik Lauenborg og Simon Graves. Esbjergenserne havde spillet med en kompakt central akse med indvendige kanter, og det skulle de to være med til at dæmme op for i en ny midterakse.

Med fire minutter tilbage af første halvleg indgød Emil Riis lidt tro på tingene, da han tog bolden ned i feltet, vendte rund og sparkede bolden i det lange hjørne. En fin detalje af Randers FC-angriberen.

Og lige inden pausen blev det også til 3-2, da Marvin Egho vandt en duel i feltet og serverede bolden for en fremadstormende Vito Hammershøy-Mistrati, der sendte bolden i kassen.

En vanvittig første halvleg med noget af et mål-bonanza, hvor mærkværdige Randers FC-fejl havde sat holdet i en skidt position, men hvor man fik kæmpet sig flot tilbage i kampen.

Anden halvleg startede mere roligt, og først i det 63. minut var Randers FC tæt på at udligne. Et indlæg fra venstre fandt panden på Simon Piesinger, der dog måtte se forsøget klippe toppen af overliggeren og gå over mål. Lidt senere kom Emil Riis godt fri og snød et par Esbjerg-spillere, men overplacerede sin afslutning.

I overtiden fik Esbjerg dog lukket opgøret, da Joni Kauko scorede til 4-2 efter en aflevering fra Rafal Kurzawa i venstre side. Den polske kantspiller lå på kanten af offside, men linjedommeren markerede ikke med sit flag og derfor blev det altså til 4-2, som også blev kampens slutresultat. Dermed blev det ikke til endnu et comeback i Esbjerg, hvor Randers FC tidligere har spillet 3-3 tilbage i august 2018, hvor man også var bagud 3-0 undervejs.

En ærgerlig indledning på gruppespillet, der fortsætter på tirsdag kl. 20.00 på Cepheus Park Randers, hvor Hobro IK kommer på besøg.

Randers FC – startopstilling (med ændringer undervejs):
Patrik Carlgren – Johnny Thomsen (77. Mikkel Kallesøe), Simon Piesinger, Mathias Nielsen, Björn Kopplin – Mathias Greve (30. Simon Graves), André Rømer, Vito Hammershøy-Mistrati, Tosin Kehinde (30. Frederik Lauenborg) – Emil Riis, Marvin Egho.

Gule kort:
Jacob Lungi Sørensen, Esbjerg fB
Oliver Bundgaard og Mikkel Kallesøe, Randers FC

Skrevet af: Martin Albrechtsen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images