Comeback i en helt ny rolle

Da Mads Agesen i sommeren 2018 valgte at stoppe sin aktive fodboldkarriere med Randers FC som sidste destination, var han godt og grundigt træt af fodbold. I stedet ville han skabe en civil karriere uden for kridtstregerne, hvor første stop var forsikringsbranchen. Nu er Mads imidlertid tilbage i Randers FC. Ikke som anfører, ikke som indpisker på fodboldbanen, ikke som ham, der lige skal fortælle dommeren – men som projektleder hos Randers FC Jobakademi. En udfordring han glæder sig meget til…

Som vi har berettet om flere gange i disse spalter, er Randers FC en klub, der på mange forskellige måder tager et stort socialt ansvar. Siden 2011 er det blandt andet sket gennem Randers FC Jobakademi, hvor der har været fokus på at etablere praktikpladser og jobs til unge ledige, der har eller har haft det svært.

Her er seneste projekt at hjælpe flygtninge og familiesammenførte til flygtninge mellem 18 og 40 år med at komme i beskæftigelse. Dette skal ske i tæt samarbejde mellem Randers FC Jobakademi, Jobcenter Randers og Sprogcenter Randers. Projektet kaldes IGU, der står for Integrationsuddannelsen og er et 2-årigt uddannelsesforløb med både en praktikdel og en skoledel.

Randers FC manglede en mand til at stå i spidsen for projektet, og her blev radaren stillet ind på den tidligere Randers FC-anfører Mads Agesen, der startede i sit nye job denne sommer – helt nøjagtigt den 1. juli.

Ikke i tvivl
– Efter at jeg stoppede med at spille fodbold, startede jeg ret hurtigt hos AROS-forsikring, der var en perfekt overgang fra fodbold til det civile erhvervsliv. Når du skal sælge forsikringer, kan du nemlig bruge nogle af de samme kompetencer, som du har som fodboldspiller. Lysten til at vinde, altså at få ordren, fokus på resultater, vigtigheden af teamwork plus mange andre ting, så jeg synes, at jeg landede på den rigtige hylde og fik en god start.

– Alligevel kunne jeg godt mærke, at arbejdet måske ikke helt harmonerede med mit privatliv. Særligt arbejdstiderne kæmpede jeg med, da jeg primært skulle arbejde sidst på eftermiddagen og først på aftenen, altså lige nøjagtig dér, hvor jeg skulle være sammen med mine børn, fortæller Mads, der derfor ikke var i tvivl, da muligheden for at vende tilbage til Randers FC i rollen som projektleder opstod.

– Randers FC og Randers som by er kommet til at betyde rigtig meget for mig. Det er her, jeg for alvor slog mit navn fast som Superliga-spiller, og her jeg har haft min bedste tid som fodboldspiller. Derfor er jeg rigtig glad for at være tilbage, og jeg glæder mig meget til de nye opgaver, der venter, fortæller Mads, der privat er gift med Katrine. Parret har Ella på 5 år og Carl-Emil på 3 år. Familien er lige flyttet ind i et nybygget hus i Skødstrup nordøst for Aarhus.

Turbulente år
Mads Agesen spillede i Randers FC fra 2013 til 2018, hvor han opnåede 126 kampe i den lyseblå trøje. Nogle vil med et glimt i øjet hævde, at antallet af gule og røde kort var omtrent det samme.

Da han kom til Randers FC, havde klubben lige vundet bronze, truppen var stærk og alt kørte på skinner. Men efter et par år i klubben kom der også forskellige små og store bump på vejen, hvor der blev trukket store veksler på Mads, der var øverst i truppens hierarki og på et tidspunkt også fik anførerbindet.

– Vi behøver ikke komme ind på detaljer, men ja, det var på mange måder en svær tid, hvilket også resulterede i, at vi sportsligt blev udfordret. Heldigvis kom der stille og roligt styr på tingene igen. Klubben kom tilbage til de gamle dyder, og ikke mindst, så reddede vi os i Superligaen den sommer, jeg stoppede.

– Det var sindssygt vigtigt for mig, og jeg vil faktisk sige, at det var højdepunktet i min karriere, også selvom jeg i de afgørende kampe stort set ikke spillede. Det var stort, og jeg kunne forlade Randers FC på den helt rigtige måde, fortæller Mads, der selv synes, at han har fået det maksimale ud af sine fodboldmæssige evner, hvor CV’et vidner om klubberne: Thisted FC, AGF (dog ingen kampe på førsteholdet), Aarhus Fremad, FC Fredericia, AC Horsens og Randers FC.

– Der er langt større talenter end mig, der aldrig kommer til at spille i Superligaen. Jeg fik trods alt sammenlagt omkring 160 Superliga-kampe, og det er jeg stolt af.

Fundet glæden ved fodbold igen
Mads Agesen har altid spillet fodbold, fordi han syntes, at det var sjovt, og fordi han i princippet følte, at han levede af at dyrke sin hobby.

– Da jeg besluttede at stoppe med at spille fodbold, var det simpelthen, fordi jeg ikke længere syntes, at det var sjovt. Jeg var godt og grundigt fodboldtræt, lyder det fra Mads, der dog siden har genfundet glæden ved fodbold på Randers Frejas Old Boys-hold, hvor han spiller med blandt andre Jonas Kamper, Søren Pedersen, Rasmus Katholm, Rene Carlsen plus andre tidligere Randers FC-spillere.

– Vi har det superhyggeligt, og så nyder jeg stadig stemningen i omklædningsrummet, alle røverhistorierne og den kolde øl bagefter, fortæller Mads, der ikke vil udelukke, at han på et tidspunkt igen vil endnu mere tilbage til fodboldverdenen.

– Jeg har fået sulten og lysten til fodbold igen og vil da ikke udelukke, at jeg på et tidspunkt kaster mig ud i trænergerningen eller måske noget andet, der har med fodbold at gøre. Og her er jobbet hos Randers FC Jobakademi jo helt perfekt. Det er fedt at være tilbage i huset, og jeg glæder mig rigtig meget til de nye udfordringer, hvor vi allerede i næste uge begynder de første samtaler med potentielle elever, slutter Mads.

Herfra skal lyde et stort velkommen tilbage til Randers FC!

Skrevet af: Jesper Bøss
Foto: Jan Christensen, Getty Images