Christian Østergaard på ungdomskontrakt i Randers FC

Randers FC har skrevet ungdomskontrakt med U15-ligaholdets Christian Østergaard.

U15-ligaspiller Christian Erbo Østergaard har på sin 15-års fødselsdag skrevet under på en ungdomskontrakt med Randers FC.

Christian Østergaard har spillet i Randers Freja FC siden U12, hvor han skiftede til fra moderklubben Dronningborg Boldklub. Christian går til dagligt i 8. klasse på Randers Realskole, hvilket han også gjorde i 7. klasse.

Christian Østergaard er en central forsvarsspiller, som har store styrker i omgangen med bolden, hvor han evner at træffe gode beslutninger og variere mellem mange forskellige løsninger. I det forsvarsmæssige er han stærk til at forsvare sit mål og sit felt, hvor han er dygtig til at blokere, cleare og vinde mange hovedstødsdueller. Desuden besidder han et vindergen, der gør at han vil vinde selv de mindste øvelser til træning, hvilket sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen er særdeles tilfreds med.

Hvorfor har vi skrevet en ungdomskontrakt med Christian Østergaard?
– Fordi Christian er en dygtig spiller og en spiller, som vi tror på fremadrettet. Han har et stort potentiale, og samtidig har han de rigtige værdier i forhold til, hvad vi gerne vil i Randers FC. Derfor er det helt naturligt, at han får en DBU-aftale, siger sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen og fortsætter:

– Han er god med bolden, hårdtarbejdende og ambitiøs, hvilket er ekstremt vigtigt, når man er så stort et talent – at man er bevidst om, at det kræver hårdt arbejde. De egenskaber besidder Christian, og derfor tror vi på, at han kan komme rigtig langt.

Christian er jo også en lokal spiller, som har fået sin fodboldopdragelse i Dronningborg Boldklub og Randers Freja. Hvad betyder det?
– Det betyder rigtig meget. Vi har jo tradition for, at vi har rigtig mange dygtige lokale spillere, som vi får hele vejen igennem fra ungdomsfodbold til Superligatruppen. Og det ville være fedt, hvis Christian kan blive en del af det selskab også. Vi håber meget på, at vi kan få ham hele vejen igennem til Superligaen og gerne videre derfra også, udtaler Søren Pedersen.

Hovedpersonen selv, Christian Østergaard, er da også utrolig stolt og glad for at have skrevet kontrakt med Randers FC.

– Det føles rigtig fedt. Jeg er rigtig glad og stolt over, at Randers FC viser mig den tillid, og at jeg får lov til at skrive under med klubben, siger Christian Østergaard.

Hvad betyder det for dig at skrive under på denne kontrakt og så lige netop med Randers FC?
– Det betyder rigtig meget. Det har altid været en drengedrøm for mig at skrive kontrakt med Randers FC. Jeg vil rigtig gerne kunne gøre et indhop og blive fast mand i Superligatruppen om nogle år. Jeg vil gerne skabe resultater med Randers FC og gøre noget godt for klubben, understreger Christian Østergaard.

Christian Østergaard har som U14-spiller deltaget i talentsamlinger i Jylland Nord, mens han som U15-spiller har deltaget i DBU samlinger i Jylland.

Bonusinfo:
En sjov lille sidebemærkning er, at Christian som U13-spiller formåede at vinde det Jysk/Fynske mesterskab to gange med en uges mellemrum. Først med U14 over OB og sidenhen med U13 over FC Midtjylland.

Skrevet af: Martin Albrechtsen
Foto: Christian Østergaard holder pokalen efter at have vundet det Jysk/Fynske mesterskab med U14.