Bliv klar til Colour Blind Awareness Day den 6. september

Farveblindhed er et vigtigt emne i fodbold og påvirker spillere, tilskuere og andre medvirkende. Derfor er Tackling Colour Blindness in Sport (TACBIS) bestående af prominente spillere, fodboldforeninger og klubber – herunder Randers FC – gået sammen med UEFA om at skabe Colour Blind Awareness Day, der lanceres søndag den 6. september. 

Randers FC har som en del af TACBIS være medvirkende til at skabe Colour Blind Awareness Day, som har til formål at skabe international opmærksom på et særdeles relevant problem – farveblindhed.

TACBIS inkluderer blandt andet de nationale fodboldforeninger i Portugal, Island og Rumænien, Oxford University samt flere NGO’er. Derudover har UEFA og FA været involveret som støtte.

Fra ungdomsplan til det højeste professionelle niveau kan farveblindhed påvirke spillernes og trænernes præstationer eller ødelægge fornøjelsen af ​​at se fodbold. De berørte mennesker kan eksempelvis opleve problemer med holdtrøjer, farvede bolde, skiltning og flerfarvet digitalt indhold. Faktuelt lider 1 ud af 12 mænd og 1 ud af 200 kvinder af farveblindhed, hvilket svarer til et verdensomspændende farveblindhedssamfund på over 300 millioner mennesker.

Vi håber derfor, at begivenheden kan medvirke til at øge interessen og opmærksomheden på farveblindhed og nedbryde tabuet omkring emnet.

TACBIS har udarbejdet en officiel pressemeddelelse, hvori internationale fodboldprofiler som Bruno Fernandes og Gylfi Sigurdsson, der lider af farveblindhed, har udtalt sig om emnet. Den officielle pressemeddelelse kan findes ved at klikke her.

Skrevet af: Christian Bundgaard Larsen