Björn og trøjerne

Mens vi venter på genstart af Superligaen, kan du her læse et uddrag fra en artikel i Randers FC-magasinet om Björn Kopplin.

Fra hjerteklubben til det tyske landshold, fra Thomas Müller til Mads Justesen. Björn Kopplin har i årenes løb samlet en masse interessante fodboldtrøjer sammen. I denne artikel viser Randers FC’s alsidige tysker nogle af de mest betydningsfulde trøjer frem fra karrieren.

Fra bunken af trøjer fisker Björn Kopplin en ganske særlig trøje op, nemlig trøjen fra sin hjerteklub Union Berlin. Måske er det den trøje, som Björn er allermest stolt af at have båret i sin fodboldkarriere.

Foto: Martin Albrechtsen. Bjørn Kopplin er stolt af at have spillet i sin hjerteklub Union Berlin.

– Det er min yndlingsklub. Det var en drøm for mig at spille for Union Berlin og høre alle Unions fans råbe ”FussBall gott” efter mit navn. Det er det, jeg har drømt om lige siden jeg var helt lille. Jeg fik kuldegysninger, da jeg oplevede det. Det var i sandhed en drøm, der gik i opfyldelse, fortæller Björn Kopplin.

Foto: Martin Albrechtsen. Bjørn Kopplin’s tyske landsholdstrøje fra U20 VM i Egypten i 2009.

Björn har også valgt at hive en tysk landsholdstrøje op fra gemmeren. Denne mindeværdige trøje er fra et U20 VM i Egypten tilbage i 2009. Her scorede Kopplin to gange for Tyskland i ottendedelsfinalen mod Nigeria og blev matchvinder med sin scoring til 3-2 tre minutter inde i overtiden.

Björn og Tyskland blev dog ekspederet ud af VM i kvartfinalen, da man tabte 2-1 til Brasilien efter forlænget spilletid. Björn har dog vundet et europamesterskab med Tyskland som U19-spiller.

Foto: Martin Albrechtsen. Bjørn Kopplin med sin første professionelle kamptrøje fra Bayern München-tiden.

Björn Kopplin fremhæver sin Bayern München-trøje som noget helt specielt, da det for alvor var her fodboldkarrieren kickstartede i sin tid.

– Det er min første professionelle kamptrøje. Jeg spillede min første kamp som 17-årig for Bayern Münchens andethold, og jeg fik 20 minutter på banen. Jeg spillede sammen med navne som Thomas Müller, David Alaba og Holger Badstuber. Jeg spillede sammen med Müller i 6 år. Derudover spillede jeg også sammen med Toni Kroos i min ungdomstid i Bayern og på ungdomslandsholdet.

Du kan læse hele artiklen og flere spændende artikler i Randers FC Magasinet 2020. Du kan få det ganske gratis hos flere af vores sponsorer:

BilkaIntersport – Randers SportJysk VinSkousen RandersHornbæk BageriVennelystbageriXL-Byg – VorupgruppenLivrettenAutomobilhuset Randers A/Shosmagnus.dkHelsted Slagteren

Du kan også læse det digitalt ved at klikke her.

Skrevet af: Martin Albrechtsen