Bertelsens bulletin: Manglende kvalitet og timing

Randers FC-assistenttræner Rasmus Bertelsen sætter ord på Randers FC’s præstation i søndagens 2-1-nederlag mod SønderjyskE.

Det var en skuffende søndag resultatmæssigt på Cepheus Park Randers, hvor Randers FC trods en mand i undertal ikke formåede at få point ud af opgøret mod SønderjyskE, der kæmpede med næb og kløer – og også havde den portion held (og dygtighed), der gjorde udslaget.

Randers FC-assistenttræner Rasmus Bertelsen sætter her ord på kampen set fra trænerbænken.

– Overordnet set er det en kæmpe skuffelse at tabe en kamp, hvor vi er i teten og en mand i overtal i over en time. Det bliver for alvor en besværlig kamp, da vi lukker det dumme mål til 1-2 ind i en situation, hvor vi ellers er godt placeret, men alligevel bliver overmatchet af den power, fart og fysik, som deres dygtige angriber Haji Wright kommer med. Lige forinden har vi skabt to fine chancer til Björn Kopplin, som er alene igennem, og Jesper Lauridsen, som desværre rammer overliggeren. Havde vi fået scoret her og dermed bragt os foran, skulle Sønderjyske på et tidspunkt længere frem på banen, og det havde været vanskeligt for dem 10 mand mod 11.

– Skudstatstikken hedder 22-4 i vores favør, men vi rammer kun målet de 6 af gangene gange, hvilket er for lidt, og generelt var kvaliteten af afslutningerne på chancerne, og måske også størrelsen på dem, ikke tilfredsstillende. Vi har bolden vanvittig meget i kampen, som en naturlig følge af udviklingen efter udvisningen og med tanke på resultatet, og det klarer vi egentlig fornuftigt langt henad vejen. Vi har over 500 afleveringer i holdet i kampen, og rammer på mere end 80%. Specielt Mathias Greve er involveret i denne del, men også Vito Hammershøy-Mistrati og Björn Kopplin er meget aktive. Og både Kopplin, men også Jesper Lauridsen får taget meget del i den offensive del og har altså også tilsammen flere chancer.

– Desværre lykkedes det ikke godt nok at få sat vores angribere op til chancer, og det skyldes nok en kombination af manglende kvalitet i de 34 indlæg, som vi ellers kom frem til, og så den sidste timing i løbene i feltet. For at store chancer for alvor kan opstå, skal to spillere gerne få den samme ide på samme tid, og så samtidig kunne udføre det teknisk og under pres, og det var her, det sidste manglede, for at vi kunne have taget sejren, som vi burde. For overtaget var så massivt, bl.a. set ved hvor mange gange man spiller sig ind på modstanderens sidste tredjedel, hvor vi dominerede med 305 gange mod udeholdets 63. Men hatten af for Sønderjyske som forsvarerede med liv og sjæl, havde lidt tur i den, og også havde et lille overtag i duellerne med 55-45% i antallet af vundne dueller.

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images