Bertels bakspejl: Stor forløsning

Mandag aften tog Randers FC en fremragende og tilmed historisk sejr over hovedstadsklubben FC København. Kampen endte 1-2 i kronjysk favør og i kølvandet herpå gav assistenttræner Rasmus Bertelsen sit besyv fra sin position udenfor kridtstregerne. 

Det var en særdeles glad og fattet assistenttræner, der efterfølgende evaluerede kampen.

– Det var en stor forløsning endelig at få tre point på kontoen efter en længere periode uden sejre – og så endda mod ét af de største hold i Danmark. Måske er FCK i krise, men derfor har de stadig ekstremt gode spillere på de fleste positioner. Derudover var det også en historisk sejr, fordi vi ikke har slået dem i Parken siden 2013. Så på alle parametre er vi rigtig godt tilfredse, selvom vi også havde de afgørende procenter med os. Vi fik en lidt svær start på kampen, hvor Mikkel Kaufmann brænder en kæmpe chance, og så kunne det have set helt anderledes ud. Herefter viser vi masser af attitude og sætter os på kampen, hvor især boldomgangen på midtbanen var fremragende, så vi dermed kunne aflaste defensiven og lægge et konstant pres på FCK.

Mens det på mange måder var en rigtig stærk holdpræstation, havde ‘Bertel’ ligeledes ros til de individuelle præstationer.

– Både Tosin Kehinde, Mathias Greve og André Rømer havde en pasningssikkerhed på 80%, hvilket gav os mulighed for at fastholde presset og skabe et hav af chancer. Derudover fuldførte Alhaji Kamara og Marvin Egho et fantastisk løbearbejde i front og beskæftigede FCK’s trebackskæde med 24 offensive dueller tilsammen. Hvis man så lægger in mente, at vores to backs kom med masser af fremadrettede løb, viser det et meget engageret og aktiv hold, der forsøgte at skabe kampen.

Vigtige momenter i kampen var de indskiftninger, som trænerteamet foretog omkring tyve minutter før dommerens slutfløjt.

– Indskiftningerne af først Vito Hammershøy-Mistrati, dernæst Bassala Sambou, Jesper Lauridsen og Tobias Klysner og siden Mathias Nielsen gav os fornyet energi, og var medvirkende til at holde FCK fra fadet indtil de sidste paniske par minutter, hvor de kunne have udlignet. Til gengæld betød indskiftningerne også, at vi fik skabt store chancer mod kampens slutfase, så vi næsten kunne lukke kampen med endnu et mål. Det havde været prikken over i’et, men heldigvis er 1-2 jo nok i en fodboldkamp.

Til sidst sætter Bertelsen et par afsluttende ord på den defensive indsats, som – ligesom de resterende kæder – gav en tilfredsstillende indsats.

– Hele vores defensiv skal have ros, fordi de var fundamentale for vores sejr. Patrik Carlgren havde flere vigtige aktioner, hvor især frisparksredningen selvfølgelig skiller sig ud som fuldstændig fantastisk. Derudover står et makkerpar af Simon Piesinger og Erik Marxen stærkt sammen, og har flere clearinger på vitale tidspunkter.

Vi satser og håber på, at de positive elementer, som vores dygtige assistenttræner fortæller om, fortsætter i næste kamp. Denne foregår allerede på fredag hjemme på Cepheus Park Randers, hvor vi tager imod fynboerne fra OB med kampstart kl. 19:00.

Skrevet af: Christian Bundgaard Larsen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images